Görüş Bildir
Haberler
Suyla Çalışan Buzdolabına Ne Dersiniz?

Suyla Çalışan Buzdolabına Ne Dersiniz?

Murat Karasoy
10.04.2015 - 16:38 Son Güncelleme: 10.04.2015 - 17:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika’daki Massachusets Teknoloji Enstitüsünde

öğrenci olan Quang Truong tarafından geliştirilen buzdolabı elektrik

kullanmadan yiyeceklerinizi saklıyor. Böylece yiyeceklerinizi saklarken doğaya

zarar vermiyorsunuz.

Tarihin en eski dönemlerinden beri insanın en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi bir buzdolabı oldu belki de. Bugünkü şekliyle olmasa da, insan yemek yemeye başladığından beri, yediklerinin bir kısmını da saklamaya ihtiyaç duydu bu yüzden yiyeceklerin bozulmasını önleyecek bir alan her zaman gerekli oldu. Quang Truong özellikle sıcak ülkeler için geliştirdiği çevreci buzdolabı ile elektrik kullanmadan yiyeceklerinizi saklamanızı sağlıyor.

Özellikle sıcak iklimli ülkelerde çabuk bozulan gıdalara çözüm olarak, Truong bize aslında temelinde çok aşina olduğumuz bir sistemi bu buzdolabında sunuyor. Üzerindeki kapaktan su doldurduğunuzda bu su yandaki borulardan geçiyor ve buharlaşma sistemiyle yiyecekleriniz serin kalıyor. Yani bunu sudan çıktığımızda üzerimizdeki suyun buharlaşmasının yaptığı serinlikle benzer olarak düşünebilirsiniz.

Truong özellikle tarımla uğraşan kişilerin sıcaklığa bağlı yaşadıkları ekonomik kayıpları ortadan kaldırmak istiyor. Şuan örnek halinde olan ürün için Fas’tan deneme talebi gelmiş durumda. Böyle basit ve ekonomik bir teknolojiyle şimdi hem doğayı hem de yiyeceklerinizi koruma altında tutabilirsiniz.

YasamMekan

Kaynak: http://www.yasammekan.com/suyla-calis...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın