Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan'da Bir İlk Daha: Mescid-i Haram'a Kadın Güvenlik Görevlileri

Suudi Arabistan'da Bir İlk Daha: Mescid-i Haram'a Kadın Güvenlik Görevlileri

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki Ulu Cami etrafında ilk defa kadınlar güvenlik görevlisi olarak çalışacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından bölgede devriye yapan kadın güvenlik görevlilerinin fotoğraflarını, 'Bölgeden. Hac ve umre ziyaretlerindeki güvenlik görevlileri' mesajıyla paylaştı. 

Sözkonusu tarihi adım, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın 'Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu' projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Kadın güvenlik görevlileri hac ve umre ziyaretlerinde bölgedeki düzeni sağlayacak.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar saatler içinde viral oldu.

"Binlerce kelimenin yerine geçen bir fotoğraf"

"Binlerce kelimenin yerine geçen bir fotoğraf"

Independent Türkçe'de yer akan habere göre, Suudi Arabistan Genel Eğlence Kurumu'nun (General Authority for Entertainment -GEA) yöneticisi Turki el Şeyh, fotoğraf paylaşımlarına Twitter üzerinden 'Vatanımız görev başında' yorumunu yaptı.

Akademisyen Turki Al Hamad'sa paylaşımında 'Binlerce kelimenin yerine geçen bir fotoğraf' yorumunda bulunarak 'Modern çağa güçlü şekilde gelen Suudi Arabistan' ifadelerine yer verdi.

Washington Enstitüsü'nde Türkiye Araştırmaları Programı'nın başındaki Soner Çağaptay da 'Suudi Arabistan Krallığı için senelerdir görülen en iyi PR fotoğrafı' değerlendirmesinde bulundu.

Ekim 2019'da yapılan duyuruyla birlikte kadınların er, onbaşı, çavuş ve subay rütbeleriyle ordunun farklı birimlerinde görev yapabilmesinin önü açılmış, Ocak 2020'de de ilk kadın askeri bölük görev başı yapmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
42
13
11
9
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koala70223321

Arabistanlı kadınlar için sevindim. Daha fazlasını hak ediyorlar umarım alırlar da.

koala70223321

Çok garip bir dönemdeyiz bundan yaklaşık yüzyıl önce kadınlara seçme seçilme özgürlüğünü vermiş bir ülkeyiz ama şimdiki durumumuz çok vahim. Umarım dünyadaki... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

E biz şimdi nereye yallah dicez?