Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan Askerlerine Saldırı

Suudi Arabistan Askerlerine Saldırı

ATKN
05.01.2015 - 11:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkenin kuzeyinde Irak sınırındaki Cedide Arar bölgesinde silahlı kişilerin saldırısı sonucu devriye görevi yapan iki sınır koruma askerinin öldüğünü söyledi. Ölenlerden biri tuğgeneral.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, güvenlik güçlerinin saldırı girişiminde bulunan saldırganları kıstırdığını ve ardından bir saldırganın üzerindeki patlayıcıları patlattığını bildirdi. Patlama sonucu iki güvenlik görevlisi ve bir saldırgan öldü.

Pazartesi sabahı 4.30’da meydana gelen saldırıda sınır koruma komutanı Tuğgeneral Avde Ivad Belevi ve asker Tarık Alvani öldü, Albay Salim Atisan yaralandı.

Sözcü, Irak sınırına yakın bir alanda meydana gelen olaya ilişkin tahkikatların sürdüğünü ve detaylar için yeni bir açıklama yapılacağını ifade etti.

Al Jazeera Riyad Muhabiri Abdulmuhsin Gabbani, Suudi Arabistan yönetiminin Irak sınırındaki mıntıkanın korunması için uzun zamandır sıkı güvenlik tedbirleri aldığını bildirdi. Gababni, bölgede Sınır Koruma Birlikleri’ne ait 40 merkezin bulunduğunu ve Eylül ayında akıllı gözetleme sisteminin devreye sokulduğunu aktardı.

Suudi Arabistan Temmuz ayında Cedide Arar bölgesinde yerleşim yerlerinin yakınına 3 havan mermisi düştüğünü açıklamıştı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Iraklı bir askeri yetkili Pazar günü yaptığı açıklamada Sınır Koruma Birlikleri’nin, IŞİD’in Suudi Arabistan sınırındaki bir karakola düzenlediği saldırıyı püskürttüğünü bildirmişti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, 3 Ocak’ta Riyad yönetiminin Irak'ın başkenti Bağdat'ta büyükelçilik, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Başkenti Erbil'de ise konsolosluk açacağını duyurmuştu.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/suudi-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0