Görüş Bildir
Haberler
Sushi Restoranına Girdiğinizde Aval Aval Menüye Bakmanızı Engelleyecek 14 Esaslı Bilgi

etiket Sushi Restoranına Girdiğinizde Aval Aval Menüye Bakmanızı Engelleyecek 14 Esaslı Bilgi

'Nigiri mi, Ebi mi ? O ney ki ?' demeye son!

Cebinizde bir el ansiklopedisi gibi taşıyacağınız sushi rehberiniz artık imdadınıza yetişiyor!

1. Sashimi (Saşimi)

1. Sashimi (Saşimi)

Nedir bu sashimi? Altında pilavı pirinci olmayan balık sunumudur. İnce dilimler halinde servis edilir, genelde ton, yağlı ton ve somon tercih edilir ancak levrek, ahtapot v.b balıklardan da sashimi yapılabilir.

2. Nigiri

2. Nigiri

Pilavın üstüne konulan balık sunumudur. Kısacası o yosunlara sarıp sarmalanan çeşitten değildir. Sağ baştan karides, yağlı ton, sarı biber yada ringa yumurtası, yeşili biz de anlayamadık, somon nigiri şeklinde ilerler...

3. Maki

3. Maki

Maki neymiş? Maki de işte bu demin söylediğimiz yosuna sarılı olan sushi türüdür. Efendime söyliyim bambudan yapılan bir hasır ile sarılarak şekillendirilir.

4. Inside-Out Maki

4. Inside-Out Maki

Bu da 'ay dur kız, içim dışıma çıktı' demenin sushi tarzıdır.  Nori denilen yosun içinde kalır, genelde norinin içine konulan pilav da dışında olur.

5. Hand Roll

5. Hand Roll

Sushi yemenin en romantik hali diyebiliriz. Gördüğünüz üzere tek bir yaprak nori alınıyor, içine istediğiniz malzemeler konularak külah haline getiriliyor. Çiçek gibi elinize veriliyor.

6. Sake

6. Sake

Sake eşittir somon balığı. Kısacası sushilerin yanında sake yazıyorsa anlayın ki bu bir somon balığı.

7. Ebi

7. Ebi

Ebi dedikleri de şöyle en güzelinden bir karides. Ebi tempura olarak da karşınıza çıkarsa anlayın ki harca bulanıp kızartılmış karides önünüze gelecektir.

8. Kani

8. Kani

Kani de yengeç etidir. Aslında resimde gördüğümüz surimi'dir. Buna bir sonraki maddemizde değineceğiz.

Menüde bu kani denilen yengeç etiden salata görebilirsiniz.

9. Surimi

9. Surimi
www.lebensmittellexikon.de

Surimi, Japoncada “kıyılmış balık” anlamına gelir. Genelde mezgit balığı tercih edilir ve belirli maddeler karıştırılarak sahte yengeç etine dönüştürülür.

10. Maguro

10. Maguro

Ton balığıdır ancak bizim öyle bilmiş bilmiş 'tın bılığıdır' dediğimi Japonlar duysa felaket sinirlenir çünkü kendilerinde çeşit çeşit ton balığı vardır ve hepsinin adı farklıdır misal yağlı ton, yarı yağlı ton vs.

11. Unagi

11. Unagi

Bu da yılan balığıdır. Üzerinde genelde kendi haricinde tatlı bir  sosu vardır. Kimileri çok sever kimilerinin de aklında 'bildiğin denizde yüzen yılan ayol bu' olarak yer etmiştir.

12. Tako

12. Tako

Yok bildiğiniz Meksika takosu değil bu Japonların takosu ahtapottur.

Kendisinin sashimisi çok tercih edilir.

13. Wasabi

13. Wasabi

Bakın bitkisini de koyduk,sonra 'neydi la o vasobi' demeyin, böyle bir kök bitkiden yapılan acı ve yeşil macundur. Sushilerin içine yada yanında gelir. Soya sosa konulunca tadına doyum olmaz.

14. Gari

14. Gari

Son olarak da gariyi açıklayarak vatana millete uğurlu evlatlar olduğumuzu düşünüyoruz. Nedir gari? Şeker ve sirke ile yapılan bir tür zencefil turşusudur. Sushilerin yanında gelir, damaktaki tadı temizlemek için sushiler arasında yenir.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
510
161
58
42
20
14
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın