Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Survivor İzlemekten Sıkılanlar İçin En İyi 10 Hayatta Kalma Oyunu

etiket Survivor İzlemekten Sıkılanlar İçin En İyi 10 Hayatta Kalma Oyunu

24.10.2017 - 15:16

Hayatta kalma konusu son yıllarda hayli moda olmuş durumda. Türkiye'de Acun Ilıcalı'nın Survivor'ı, belgesel kanallarında Bear Grylls, dizilerde The Walking Dead gibi yapımlar en çok izlenen işler. Türkiye'de yaşamak başlı başına hayatta kalma savaşıyken 'Bu bizi kesmedi.' diyorsanız, sizin için seçtiğimiz 15 hayatta kalma oyununa bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Rust

10. Rust

Elimizde bir taş ile çırılçıplak başlıyoruz oyunumuza. Birinci önceliğimiz hayatta kalmak. Yalnız oyun çok oyunculu olduğundan dolayı, gördüğümüz her insan potansiyel düşman. Kendi üssümüzü inşa etmeden de gün yüzü görmek zor.

9. Stranded Deep

9. Stranded Deep

Oyuna özel uçağımızda başlıyoruz. Belli ki zengin bir iş adamıyız. Bu zenginliği daha 5 dakika yaşayamadan uçağımız okyanusun dibini, biz de ıssız adanın kumlarını boyluyoruz. Az önce şampanya yudumlarken, şimdi bir avuç suya muhtacız.

8. Ark: Survival Evolved

8. Ark: Survival Evolved

Ark, hayatta kalma işine bambaşka bir boyut kazandırıyor. Aslında genel yapı olarak diğer oyunlarla benzerlikler gösterse de, işin içine dinozorları katarak farklı bir atmosfer yaratmayı başarıyor.

7. The Forest

7. The Forest

Çocuğumuzla beraber güzel bir yolculuktayken, uçağımız 'Lost' misali havada parçalanıyor ve kendimizi ıssız bir adanın ortasında buluyoruz. Uçaktan tek canlı çıkan biziz ve çocuğumuz kaçırılmasına şahit oluyoruz. Hayatta kalmanın yanı sıra, çocuğumuzu kaçıran garip yerlilerle de mücadele etmemiz gerekecek.

6. This War of Mine

6. This War of Mine

Artık hepimiz savaş oyunlarına aşinayız. Piyade, havacı, denizci, topçu. Her alanda savaşın içinde bulunduk. Savaşa sadece sivillerin gözünden bakmamıştık. Şimdi sıra onda. 3 kişilik grubumuzla temel hayatta kalma malzemelerini bularak yaşamaya çalışıyoruz. Savaşın ortasında bu ihtiyaçları bize kimse sağlamadığı için, vicdan muhasebesi yapmamızı gerektirecek olayların da içine giriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 60 Seconds

5. 60 Seconds

60 Seconds, diğer hayatta kalma oyunlarına göre daha tembellik edebileceğimiz bir oyun. 4 kişilik ailenin reisi olarak, nükleer patlamadan 60 saniye önce, toplayabildiğimiz her şeyi sığınağa atıyoruz. Evet buna karımız ve çocuklarımız da dahil. Neden kendileri girmiyorlar anlamış değilim. Bundan sonrası tamamen sığınakta verdiğimiz kararlara ve elimizdeki malzemelere bağlı. Sığınakta olabildiğince hayatta kalıp yardım gelmesini beklemekten başka çaremiz yok.

4. Subnautica

4. Subnautica

Yıldızlararası filmini izleyenler, tamamı sularla kaplı gezegeni hatırlarlar. Uzay gemimiz aynı böyle bir gezegene çakılıyor. Tamamen sularla kaplı bir dünyada, hayatta kalmak için çabalıyoruz.

3. The Long Dark

3. The Long Dark

Yine bir uçak kazası, yine bir hayatta kalma savaşı. Bu kez pilot olarak oynadığımız oyunda, uçağımız karlarla kaplı bir Kanada kasabasına düşüyor. Kazadan sağ çıkabiliyoruz belki ama, kar fırtınaları, aç kurtlar, ayılar, dondurucu soğuk gibi engelleri de aşmamız gerekiyor.

2. 7 Days to Die

2. 7 Days to Die

Hayatta kalma oyunlar içinde bir klasiktir zombiler. 7 Days to Die'da da zombilerle dolu bir dünyada, onlara dönüşmeden yaşamaya çalışıyoruz. Oyunun haritasının büyüklüğü, zombi çeşitliliği ve grafikleri bu oyunu diğerlerinden biraz daha ayırıyor.

1. Don't Starve Together

1. Don't Starve Together

İsterseniz arkadaşlarınızla, isterseniz de tek başınıza hayatta kalmak için mücadele edebileceğiniz, kendine has yaratıkları ve materyalleri olan bu oyun bağımlılık yapacak cinsten. Düşmanlarınızı öldürmek için domuzlardan yardım alabilir, akıl sağlığınızı korumak için ölen arkadaşınızın ruhunu evden kovabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
402
221
216
85
71
69
68
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Demirci

http://www.blogzz.com/2017/07/pc-hayatta-kalma-oyunlari.html adresinde de meraklısı için 20 farklı Hayatta Kalma Oyunu var.

Salihan Çetin

terraria neden yok.