Görüş Bildir
Haberler
Suruç Saldırganının Kimliği 'Kesinleşti'

Suruç Saldırganının Kimliği 'Kesinleşti'

FreiGeist
22.07.2015 - 11:53 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 19:04

32 kişinin can verdiği Suruç Katliamı'nı gerçekleştiren canlı bombanın, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu kesinleşti. 20 yaşındaki Alagöz’ün 2014’te Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldığını belirtiliyor. IŞİD'e adam kazandırıldığı ileri sürülen İslam çay ocağını Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün işlettiği ve 6 aydır haber alınamayan iki kardeşin  'Terör nitelikli kayıp şahıs' olarak arandığı öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, olay yerinde toplanan delil ve zanlının vücut parçaları incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Laboratuvar incelemesi sonucu saldırıyı gerçekleştiren zanlının, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu kesinlik kazandı.

Bombacının Alagöz olduğunun ortaya çıkması üzerine Adıyaman'da yaşayan ailesi, evlerini terk ederek şehir dışındaki bir yakınlarının yanına gitti.

IŞİD'e adam kazandırıldığı ileri sürülen İslam çay ocağını Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün işlettiği öğrenildi. Çay ocağı yaklaşık bir yıl önce ruhsatı olmadığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye tarafından kapatıldı. 'Terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranan iki kardeşten yaklaşık 6 aydır haber alınamıyordu. Şoförlük yaptığı belirtilen baba Zeynal Abidin Alagöz'ün yaklaşık 2 ay önce İl Emniyet Müdürlüğüne, iki çocuğu hakkında kayıp başvurusu yaptığı kaydedildi.

Reuters haber ajansı da Türkiye hükümeti yetkililerine dayandırdığı bir haberde, Suruç saldırısını düzenlediği sanılan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün 2014’te Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldığını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haberde Alagöz’ün 7 Haziran seçimlerinden iki gün önce HDP’nin Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder isimli kişiyle de bağlantılı olduğu aktarılıyor.

Aynı bilgi Hürriyet gazetesinde yer alan bir diğer haberde yer almış, Suruç ve HDP mitinginde kullanılan bomba düzeneklerinin de benzer olduğu ifade edilmişti. 

Kaynak: AA, BBC Türkçe ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0