Görüş Bildir
Haberler
Suruç Katliamı'nda Ölenlere Veda

Suruç Katliamı'nda Ölenlere Veda

FreiGeist
22.07.2015 - 14:57 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 23:29

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 32 kişiden 12’si dün toprağa verildi. Katliamda ölen 18 kişi de bugün son yolculuğa uğurlandı... 

Hayatını kaybedenler için Hatay, Muş, Diyarbakır, Suruç, Kızıltepe, Trabzon, Tunceli, Van, Elazığ, Yüksekova, Ordu, Cizre, Bursa, Ağrı, Giresun ve İstanbul'da cenaze törenleri düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polen ve Ezgi yan yana gömüldüler

Suruç'a birlikte giden ve her ikisi de 20 yaşında olan Polen ve Ezgi, patlama olduğunda yan yanaydılar. Aileleri, iki arkadaşın yan yana gömülmesine karar verdi.

Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Hatice Ezgi Sadet için bugün Ümraniye Ihlamurkuyu Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Tuncay Özkan, Barış Yarkadaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Tabutunu kadınların taşıdığı Sadet, Çırçır Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sadet'in arkadaşı Polen Ünlü de Ihlamurkuyu'daki Merkez Camisi'ndeki törenin ardından Ezgi Sadet'in yanına defnedildi.

Polen'i de kendi kızı gibi gördüğünü söyleyen Hatice Ezgi Sadet'in babası Ali Sadet, Polen'in ailesinden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koray Çapoğlu 'gerginlik olmasın' diye erken saatlerde toprağa verildi

Patlamada kaybeden 32 yaşındaki Koray Çapoğlu da, Trabzon'un Of ilçesi Yanıktaş Köyünde toprağa verildi. Çapoğlu'nun cenazesi, 'marjinal grupların katılabileceği ve olay çıkacağı' iddiasıyla saat 07.20'de toprağa verildi.

Suruç'ta can veren Koray Çapoğlu'nun cenazesi dün gece saat 01.10 sıralarında uçakla Trabzon'a getirildi. Cenazeyi havaalanında ailenin yanı sıra, HDP Diyarbakır Milletvekilli Ziya Pir ile İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ve bazı partililer karşıladı.

Çapoğlu'nun cenazesi dün gece sivil plakalı bir araçla Of ilçesine getirildi. Daha önce öğle namazı sonrasında toprağa verileceği duyurulan cenaze, 'marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay yaşanabileceği' iddiasıyla saat 07.20 sıralarında Yanıktaş Köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye aile fertleri dışında katılan olmadı.

Jandarma ekiplerinin Balaban mevkii ve Yanıktaş köyü civarında, çok sayıda polisin de ilçede görev aldıkları gözlendi, yabancı araçların köye gidişine izin verilmedi.

Bazı grupların cenazeye katılmaması ve olası bir gerginliğin yaşanmaması için defin işlemini sabah saatlerinde yaptıklarını söyleyen aile fertlerinden Fazlı Çapoğlu, 'Bazı marjinal grupların cenazeye katılacağını duyduk. Buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Koray, benim yeğenimdi, saf bir çocuktu. Onu kandırdılar, 'Antalya'ya götüreceğiz' diyerek alıp Suruç'a götürdüler. Ailesini arayıp, Antalya'da bir düğüne gideceğini söylemiş. Buraya gelip provokatörlük yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Gerginlik olmaması için sabah saatlerinde cenazeyi toprağa verdik' dedi.

@sendika_org

Ece Dinç Karacaahmet'te toprağa verildi

Suruç'ta katledilen HDP ve SGDF üyesi Ece Dinç, Kadıköy'de kitlesel bir törenle uğurlandı. Dinç'in arkadaşları cenaze töreni öncesinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin arka tarafından toplanarak, kortej oluşturdu. Dinç için Kadıköy Halitağa Caddesi üzerinde bulunan HDP binasında da yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonunda Şakirun Camisi'nde tören düzenlendi. Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Ertuğrul Kürkçü ile HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Erden de katıldı.

Cenaze namazının ardından yürüyüş korteji Karacaahmet Mezarlığa içine girdi. Burada yapılan konuşmaların ardından Ece Dinç ailesi ve arkadaşlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

HDPli Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan’ın cenazeleri Bursa'da toprağa verildi

7 Haziran'da HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın, patlamada yaşamını yitiren eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ın cenazeleri Bursa’ya getirildi. 

Cenazeler HDP il Başkanlığı önünde yapılan törenin ve Nilüfer ilçesi Edebali Camii’nde kılınacak namazın ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nazlı Akyürek ile Veysel Özdemir Diyarbakır'da toprağa verildi

Saldırıda yaşamını yitirenlerden Nazlı Akyürek ile Veysel Özdemir'in cenazeleri yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla Diyarbakır'da toprağa verildi.

Cenazelerin toprağa verilmesi sırasında mezarlığa gelmek isteyenler HDP'li gençler tarafından tek tek aranırken, Nazlı Akyürek'in tabutunu siyah elbiseler giymiş kadınlar taşıdı.

Şanlıurfa karayolu üzerindeki Pirinçlik mevkiinde yaklaşık 300 araçla karşılanan cenazeler konvoy halinde saat 16.00 sıralarında şehir merkezine getirildi. 

21 yaşındaki Veysel Özdemir ile 22 yaşındaki Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Nazlı Akyürek'in cenazeleri Diyarbakır'da yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Okan Pirinç Gaziantep'te toprağa verildi

Dünkü saldırıda hayatını kaybeden 18 yaşındaki Okan Pirinç de, memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Okan Pirinç'in cenazesi Gaziantep'teki morgdan alınarak Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Hancağız Mahallesi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal, Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem'le birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 

Kılınan namazın ardından Pirinç'in cenazesi toprağa verildi. Okan Pirinç'in annesi Nuray ve babası Ziya Pirinç gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazede tabutun olmaması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osman Çiçek ve Kasım Deprem Suruç'ta toprağa verildi

Suruç'ta dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Osman Çiçek ile 23 yaşındaki Kasım Deprem’in cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası memleketleri Suruç'a getirildi. Tabutları omuzlarda taşınan Çiçek ile Keskin için Suruç İlçe Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı cenaze töreninde; yakınları gözyaşına boğuldu. Amara Kültür Merkezi'ne, SGDF'li gençlere destek amacıyla gittiği öğrenilen gençler, HDP milletvekillerinin de katıldığı cenaze töreni sonrası yan yana açılan mezarlara defnedildi. 

Cenaze nedeniyle ilçede kepenkler kapatılırken, yaşamını yitiren Osman Çiçek ve Kasım Deprem'in üniversite öğrencisi oldukları öğrenildi.

Mücahit Erol, Serhat Devrim, Med Ali Barutçu Muş'ta toprağa verildi

Saldırıda hayatını kaybeden Mücahit Erol (18), Serhat Devrim (19), Med Ali Barutçu (20) gözyaşları ve ağıtlar arasında Muş'ta toprağa verildi.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınan 3 gencin cenazesi, konvoy eşliğinde saat 18.00’de Muş’a getirildi. Belediye Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Muş Milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ile Ahmet Yıldırım, HDP ve DBP yöneticileri, hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. 

Konuşmalarda barış çağrısı yinelendi. Kürtçe yapılan konuşmalarda ‘Artık yeter’ (Edi bese) vurgusu yapıldı. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, 8 ile şehit cenazeleri gönderildiğini anımsatıp, 'Başta ailelerimizin, bütün özgürlük mücadelesi yürütenlerin, Başkan Öcalan’ın, Muş halkının ve bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun. Ne diyeyim? Bu saatten sonra söylenecek söz yok ki. İşte Mücahit’in, Med Ali’nin ve Serhat’ın ailesini dinledik. Yürekleri yanıyor. Çocuklarımızı daha defnetmedik, ama burada anneler, babalar Kürdistan’a özgürlük istiyoruz, Türkiye’ye özgürlük istiyoruz. Hepimiz bundan sonra bu arkadaşlarımızın hayallerini, umutlarını büyütmek ve hayata geçirmek, hayata geçirerek geleceğe taşımak için mücadelemizi daha da yükseltme sözü veriyoruz' diye konuştu.

Serhat Devrim, Güzel Sanatlar Lisesi mezunu Mücahit Erol, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Med Ali Barutçu’nun cenazeleri, gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uğur Özkan Cizre'de toprağa verildi

Uğur Özkan'ın cenazesini taşıyan ambulans, yüzlerce araç konvoyu ile saat 15.00 sıralarında Cizre ilçesine geldi. Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, HDP ve DBP yöneticileri, belediye başkanları ve STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılanan Özkan'ın cenazesi, Orhan Doğan ve Nusaybin Caddeleri güzergahından geçirilerek, Cizre Asri Mezarlığı'na getirildi. 

Burada kısa bir konuşma yapan baba Mehmet Özkan, 'Benim oğlum bir barış elçisi olarak, Kobani'deki insanlara bir okul açmak için ya da bir hediye götürmek isterken malesef, barbar yamyam çetesinin bombalı saldırısına uğradı. Bugün birlik beraberlik günüdür. Eğer birlik ve beraberlik olmazsa bu vahşi barbar çetesine karşı duramayız. Eğer birlik olursak onların kökünü kazarız. Bütün Kürdistan halkının başı sağolsun. Hepinizin evladıdır' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Özkan'ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa defnedildi.

Çağdaş Aydın son yolculuğuna uğurlandı

Suruç’taki saldırıda hayatını kaybeden Çağdaş Aydın için Tunceli’deki ilk tören Cemevinde düzenlendi. Törene, Çağdaş Aydın’ın Babası Fethi ve Annesi Saniye Aydın’ın yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşgenel Başkanı Hatip Dicle, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Tunceli Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun, ilçe belediye başkanları, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Tabutun başına oyuncağın konduğu cenaze töreninde Çağdaş Aydın’ın Annesi Saniye ve bazı yakınları baygınlık geçirdi.

Cemevinde düzenlenen cenaze töreninin ardından cenaze omuzlarda taşınarak Tunceli Merkez Seyit Rıza Parkı’na getirildi.

Çağdaş Aydın’ın cenazesi Tunceli Belediyesi’ne ait araçla Ovacık ilçesine götürüldü. Burada da kalabalık bir kitle tarafından karşılanan cenaze düzenlenen kısa törenin ardından ilçeye bağlı Güneykonak köyünde toprağa verildi.

Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur Mardin'de Son Yolculuklarına Uğurlandı

Suruç'taki saldırıda yaşamını yitiren Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur da Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde toprağa verildi. 

Konvoy eşliğinde Kızıltepe'ye getirilen Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, HDP Mardin milletvekilleri Enise Güneyli, Erol Dora, Gülser Yıldırım, MEYADER, Barış Anneleri, KJA, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile binlerce kişi katıldı. Yurtgül ve Akhamur’un cenazeleri son defa baba evlerine götürüldü ve helallik alındıktan sonra Atatürk Mahallesi Yol Dere Yolu üzerinde bulunan mezarlığa, omuzlarda götürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

@Cino_Mino

Mezarlığa getirilen Yurtgül ve Akhamur’un cenazelerinin içinde bulunduğu tabutlar, yan yana bırakıldı. Cenazelerin mezarlığa bırakılması sırasında Yurtgül ve Akhamur’un yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Yurtgül ve Akhamur'un cenazeler dini vecibeleri yerine getirildikten sonra defnedildi. Yurtgül ve Akhamur için Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi’nde taziye evi kuruldu.

Büşra Mete'nin cenazesi gece yarısı defnedildi

Suruç katliamında yaşamını yitiren ve cenazesi İstanbul'a gönderilen Büşra Mete'nin cenazesinin polis baskısından ötürü dün gece yarısı ailesi tarafından gizlice Pendik Mezarlığı'na defnedildiğini açıklandı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Mete'nin cenazesinin bugün Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilmesi bekleniyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elazığ Karakoçan'da son yolculuğuna uğurlandı

Suruç katliamında yaşamını yitiren SGDF MYK üyesi Cebrail Günebakan için memleketi Elazığ Karakoçan tören düzenlendi. 

Cenaze onlarca araçtan oluşan konvoyla Kolukan Köyü'ne götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.

4 çocuk annesi Nazegül Boyraz Maltepe'de toprağa verildi

4 çocuk annesi Nazegül Boyraz Maltepe'de toprağa verildi

Saldırıda yaşamını yitirenlerden Bahar Nazegül Boyraz'ın cenazesi de İstanbul'da toprağa verildi.

Boyraz için Gülsuyu'ndaki Maltepe Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, eşi Bayram, çocukları Yasemin, Alev, Sultan ve Adnan Boyraz, aile yakınları, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Özcan, Barış Yarkadaş, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Bahar Nazegül Boyraz'ın cenazesi, Maltepe Cemevi'ndeki törenin ardından Zümrütevler'deki evinin önüne götürülerek, helallik alındı. Burada oturduğu apartmandan cenaze aracının üzerine kırmızı karanfiller atıldı. Boyraz'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Nuray Koçan ve Duygu Tuna'nın cenazeleri ailelerine teslim edildi

Saldırıda hayatını kaybeden Nuray Koçan ve HDP Maltepe İlçe Eş Başkanı Duygu Tuna'nın cenazeleri, kimlik tespiti ve otopsinin ardından İstanbul ve Bursa'ya götürülmek üzere ailelerine teslim edildi.

Kızının cenazesini almaya Gaziantep’e gelen Hasan Tuna, “Yasal olarak, kaymakamlıktan, valilikten izin alınarak gitmişler. Bu planı, projeyi çizen insanlar utansın. Bizim çocuklarımızın kanının bedelinin alınmasını istiyoruz.” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
2
1
1
1
0