Görüş Bildir
Haberler
Sürpriz Randevu: Erdoğan ve Arınç Görüşmesinde Neler Konuşuldu?

Sürpriz Randevu: Erdoğan ve Arınç Görüşmesinde Neler Konuşuldu?

Emre Ordu
24.04.2018 - 21:02 Son Güncelleme: 25.04.2018 - 09:55

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, muhalefetin ortak adayı olacağı yönündeki iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin kurucu isimlerinden eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı kabul etti. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yapan Arınç, güzel ve olumlu bir görüşme olduğunu ifade etti. Arınç, Abdullah Gül ile ilgili bir soru üzerine de 'Her konuyu görüştük ama açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ederse kendileri söyleyebilir. Bize izin verirlerse biz de konuşuruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bülent Arınç'ın sürpriz görüşmesi AK Parti MKYK toplantısından sonra AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşti. 

AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini davet ettiğini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde planlanan görüşmenin partideki çalışmalar dolayısıyla burada gerçekleştiğini ifade ederek, bir saati aşkın sürede güzel ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile güncel ve parti ile ilgili konular üzerinde görüşme yaptıklarını belirten Arınç, Erdoğan'ın bazı konularda kendisinin fikirlerini aldığını bildirdi.

"Aktif siyasete veda ettim, bu düşüncem değişmedi"

"Aktif siyasete veda ettim, bu düşüncem değişmedi"

Arınç, 'Milletvekili adayı olacak mısınız?' sorusu üzerine 'Ben 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettim. Ne 7 Haziran’da ne 1 Kasım’da aday olmadım. Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben aktif siyasi hayatta Meclis Başkanlığına kadar 20 yıl süren milletvekilliğine kadar her kademesinde bulundum. Kendi irademle, isteyerek ve bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak durumda değilim. Bana bu konuda hiç kimse teklifte de bulunmadı. Benim kararlılığımı bilirler. Sorunuzun cevabı bunu hiç düşünmüyorum.' diye yanıt verdi.

"Abdullah Gül'le ilgili açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum"

"Abdullah Gül'le ilgili açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir gazetecinin, 'Sayın Gül'ün adaylığına ilişkin spekülasyonlarla ilgili neler söyleyeceksiniz?' şeklindeki sorusu üzerine ise Arınç, 'Her konuyu görüştük ama bu konuda bir açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse kendileri söyleyebilir, bize izin verirlerse biz de konuşuruz ama çok özel konuşmalarımızı şimdilik kendi içimizde mahrem tutuyoruz.' diye konuştu. 

Kendi düşüncelerinin sorulması üzerine ise Arınç, 'Onları da şimdi açıklamak durumunda değilim ama konuların üzerinde duruldu.' yanıtını verdi.

Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını destekliyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi 👇

'Kendilerine başarılar diledim, sadece bunu ifade ettim. Bundan daha ötesini şöyle sorarsanız bana, ben bir AK Parti'liyim, partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptıkları bizi her ne kadar rencide etse, üzse de ben AK Parti'nin bu ülkeye çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyorum ve bu partinin kurucularından birisiyim. Dolayısıyla AK Parti'den başka bir partiye başımı çevirmem, başka bir partiyle ilgili hiçbir olumlu kanaatimi de ortaya koymam. AK Parti'nin adayı konusunda da durum bundan ibarettir. Ben ne AK Parti, ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Parti'liyim. Milli Görüş çizgisinde siyaset yapmış bir insanım, Bizim edindiğimiz, gördüğümüz bütün terbiye, bütün ahlak bize davamıza hangi noktada olursa olsun sahip çıkmayı gerektirir. Sadece bunları söylemiş olayım. Daha seçimlere çok var, bu konuda kanaatimizi inşallah açıklama fırsatı da buluruz.

Abdullah Gül "Erbakan Ödülleri" töreninde

Abdullah Gül "Erbakan Ödülleri" töreninde

Öte yandan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Necmettin Erbakan Ödülleri Platformu tarafından düzenlenen 'Erbakan Ödülleri 2018' törenine katılıyor. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene gelen Abdullah Gül'ü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu karşıladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
20
13
11
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Daha dün yazıklar olsun , herkes haddini bilecek, dürüst değiller, cibiliyyet meselesi vs idi yahu...Valla Kavakçı'nın yazısı hiç de absürt görünmüyor bu dur... Devamını Gör

Ahmet Doğan

fetö ile ilgili yumuşama geliyor demek ki. bizi birbirimize düşürdüler, ajanlarla darbe yaptılar felan felan. alkış kıyamet devam ederler.

Mesud

ask-i memnu‘yu gecti amk. kimin eli kimin cebinde belli degil. (görünen o ki, fettullah gülen hoca efendi hazretleri ile aralar düzeliyor)😅