Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Kürtlerin Araçları Burada Saklanacak!

Suriyeli Kürtlerin Araçları Burada Saklanacak!

Fatih UZUN
28.09.2014 - 18:42

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sınır hattında bekleyen Suriyeli Kürtlerin araçlarının Türkiye tarafında oluşturulacak hendek şeklindeki otoparklarda muhafaza altına alınacağı bildirildi.

Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınmak isteyenler, kontrollü geçişlerin yapıldığı Yumurtalık sınır hattında araçları ve hayvanlarıyla bekliyor.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatları doğrultusunda Suriyelilerin araçlarının Türkiye'ye alınması için çalışmaların başladığını söyledi.

Yumurtalık mevkisinde söz konusu araçlar için otopark yapılacağını ifade eden Seçilmiş, şunları kaydetti: 'Bir hendek kazarak araçlar için bir park alanı oluşturup araçları burada muhafaza altına alacağız. Kesinlikle trafiğe girişlerine müsaade etmeyeceğiz. Araçlar bu tarafa gelince araç sahipleri de karşıda beklemek zorunda kalmayacaklar. Can güvenlikleri güvence altına olunmuş olacak.'

CNNtürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0