Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Göçmenleri Anlamamız Gerektiğini Anlayamamamız Sorunsalı

Suriyeli Göçmenleri Anlamamız Gerektiğini Anlayamamamız Sorunsalı

Leticia Mars
18.07.2016 - 17:15

Misafirperver bir ülke değil miyiz?

Herkesin kendine göre bir sebebi olabilir ama, ben bu insanların neler yaşadıklarını, neler yaşayacaklarını anlayabiliyorum. Suriyeli göçmenlerin Türkiye'ye göçerken çektikleri bir video vardı. Umarım onu izlemişsinizdir.. Onu izledikçe benim de fikirlerim değişmeye başladı. Ve darbe teşebbüsünden sonra tamamen değişti..

Ve artık, misafirperver bir ülke değiliz..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişleri gibi, yaşadıkları da kolay değil..

Gelişleri gibi, yaşadıkları da kolay değil..

Fotoğrafta gördüğünüz kişi Suriye'li Hasan öğretmen. Kendisi bir ingilizce öğretmeni ve şişme bottaki her anı kamerasıyla saniyesi saniyesine çekti.. Videoyu izlemediyseniz kısaca anlatayım..

Şişme botta yaklaşık 30 kişi var ve bota su doluyor. Erkekler bottan iniyor ve botta kalanlar pet şişelerle suyu boşaltmaya çalışıyor.. En sonunda da sahil güvenlik ekipleri onları kurtarıyor. Anlattığına göre orada yemekleri ve içecekleri verilmiş..

Suriye'deki savaş ortamını anlamak

Suriye'deki savaş ortamını anlamak

Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde yakınımızda 2 adet, ses mi olduğunu bilemediğim bomba patladı. Evleri sıyırırcasına geçen F-16'ların sesleri de bir yandan korkuturken, bu patlamalar kalp krizinin eşiğine gelmeme yetti. Peki onların orada yaşadıkları? Evlerinin yıkılması, bir şişme botta, hiç bir güvenlik önlemi olmadan 30-40 kişi birden ayrı  bir dünyaya açılması? Hiç mi içiniz burkulmuyor, hiç mi savaş görmediniz ? Tarih kitaplarında okuduklarınız kolay mıydı ? Hiç mi savaş belgeseli izlemediniz peki? Sizin sokakta gördüğünüz, dilenen, acınası, zavallı insanlara ne oldu da bu duruma geldiler ? 40 yılda bir rastlanan 3-5 iyi insanın verdiği para, ekmek, şeker ile avutuyorlar kendilerini. Hiç mi empati kurmuyorsunuz? Yazıklar olsun..

Biz değil miyiz Türk oluşumuzla, şanımızla ün salan!

Biz değil miyiz Türk oluşumuzla, şanımızla ün salan!

Dünyada misafirperver ülke olarak tanınmadık mı? Tabi, sizin yanınızda, gözlerinizin önünde bomba patlamadı ya, anlayamazsınız. Bomba seslerini duyan ve en azından minik bir sallanma yaşayan herkes, Suriye'lilerin neden geldiğini anlamıştır..

Bu yüzden, biraz daha metanetli olun. Allah korusun, bir gün bizde göçmek zorunda kalırsak, daha 2 gün önce duyduğumuz bomba seslerini, bir de göreceğiz..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın