Görüş Bildir
Haberler
Suriye: 'Terörü Desteklemeyin, Elbet Destekleyicilerini de Vurur Demiştik'

Suriye: 'Terörü Desteklemeyin, Elbet Destekleyicilerini de Vurur Demiştik'

adem kara
09.01.2015 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye, Paris’te Charlie Hebdo’yu hedef alan ve 12 kişinin öldüğü saldırıyı şiddetle kınadı, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve meslektaşlarına taziyelerini sundu. Suriye, saldırıdan Suriyeli muhalifleri destekleyen aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeleri sorumlu tuttu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı söz konusu eylemin “dinden çıkmışların terörünün yayılmasını” temsil ettiğini, dünyanın dört bir yanında istikrar ve güveni tehdit eden tehlikeyi açık bir şekilde gösterdiğini, ayrıca “terör afetinin” ortadan kaldırılması için bütün çabaların yoğunlaştırılmasına yol açacak ciddi politikalara ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha işaret ettiğini söyledi.

Dışişleri yetkilisi, özellikle Suriye ve bölgeyi hedef alan “terörün” desteklenmesinin yaratacağı tehlikeleri, bu “terörün” daha sonra destekleyicilerini vuracağı konusunda Suriye’nin bir çok kez uyarıda bulunduğunu, bir çok Avrupa kentine uzanan olay ve tehditlerin Avrupalı politikacıların dar görüşlülüklerini gösterdiğini, bu olaylar ile Suriye’de akan kanın sorumluluğununun kimlerin elinde olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Kaynak, Suriye’nin “dinden çıkmış ve karanlık teröre karşı kararlılıkla mücadele ettiğini, sınır ötesinden gelen bu terör sonucunda çok sayıda vatandaşını kurban verdiğini” anlatarak, hatalı politikaların düzeltilmesi gerekliliğine dikkat çekti, “terörist örgütlere muhtelif şekillerde destek sunmuş ve halen sunmakta olan ülkelerden hesap sorulması” çağrısı yaptı. 

ZETE

Kaynak: http://zete.com/suriye-teroru-destekl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0