Görüş Bildir
Haberler
Suriye Devlet Televizyonu'nundan Açıklama: 'Bu Saldırgan Tavrın Sonuçlarından Türkiye Sorumludur'

Suriye Devlet Televizyonu'nundan Açıklama: 'Bu Saldırgan Tavrın Sonuçlarından Türkiye Sorumludur'

Caner
22.02.2015 - 13:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin 'Şah Fırat' operasyonun yankıları devam ederken Suriye'den ilk tepki de gecikmedi. Suriye devlet televizyonu Türkiye'nin operasyonunu 'açık bir saldırganlık' olarak niteledi.

Hükümetten yapılan açıklamada, 'Tükiye Suriye başkonsolosluğuna operasyonla ilgili bilgi verdi ancak onayını beklemedi. Bu saldırgan tavrın sonuçlarından Türkiye sorumludur' denildi.

F-16'LAR SURİYE SINIRINA GÖNDERİLDİ

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir uçağın Türkiye sınırına yaklaşması üzerine F-16 uçaklarının bölgeye gönderildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, 'İncirlik'ten saat 09.27'de kalkış yaparak Hatay- Osmaniye- Gaziantep bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Hatay Karbeyaz güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2.3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. 2 F-16 uçağımız, hava devriye görevini saat 11.52'de tamamlayarak görevi bir sonraki 2 F-16'ya devretmiştir. 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir' denildi.

BirGün

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/suriy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0