Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de Çadır Kente Saldırı: 'En Az 27 Ölü'

Suriye'de Çadır Kente Saldırı: 'En Az 27 Ölü'

Suriye'de İdlib'in Sarmada kasabasına yakın Kamune mülteci kampına düzenlenen hava saldırısında en az 27 kişi öldü. Anadolu Ajansı'na konuşan Suriyeli muhaliflere göre, saldırı bir rejim uçağı tarafından gerçekleştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İdlib'in Sarmada kasabasına yakın Kamune mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 27 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'na konuşan İdlib'teki sivil savunma yetkilileri, saldırının Suriye rejimine ait bir savaş uçağı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Saldırının ardından kamptaki çadırlar yanarak kullanılmaz hâle geldi.

Uyarı | Ölü ve yaralılara ait görüntüler barındırıyor

Rejim güçlerinin Halep, İdlib ve Lazkiye bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki yerlere düzenlediği saldırılardan kaçan halk Sarmada kasabası yakınlarındaki Kamune çadır kentine yerleşmişti.

Kamuna kampı Sarmada'nın 4 kilometre dışında yer alıyor. Kampın Türkiye sınırına uzaklığı ise yaklaşık 10 kilometre.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD: Hiçbir mazereti olamaz

ABD: Hiçbir mazereti olamaz

Saldırının rejim güçleri tarafından gerçekleştiğine dair bilgiler aldıklarını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Saldırıya dair incelemelerde bulunarak daha fazla detay almaya çalışıyoruz. Fakat Suriye’de sivillere yönelik saldırıların hiç bir mazereti olamaz” dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın