Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Bahsedilse de Neyin Ne Olduğunu Bir Türlü Anlamayanlar İçin Yüze Yapılan Tüm Estetik Operasyonları Tek Tek Anlatıyoruz!

Sürekli Bahsedilse de Neyin Ne Olduğunu Bir Türlü Anlamayanlar İçin Yüze Yapılan Tüm Estetik Operasyonları Tek Tek Anlatıyoruz!

Şunun şurasında dünyada kaç kişi estetiksiz kaldık?

Not: En doğru bilgi için uzmanınızla görüşmeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Badem Göz Estetiği

Badem Göz Estetiği

Gözün hafifçe yukarı çekilerek daha iri görünmesini sağlayan badem göz estetiği, son dönemlerin en popüler işlemlerinden. Çoğumuzun makyajla gözümüze vermeye çalıştığı çekikliğin kalıcı hale getirilmesi anlamına geliyor. Peki badem göz estetiği nasıl yapılır? 

Bu görüntüye ulaşmak cerrahi bir işlemi gerektiriyor. Ameliyat esnasında lokal olarak uyuşturulan göz çevresinde, gözün üst dış kısmı kesilerek cerrahi bir ip yardımıyla yukarı çekiliyor. İçerideki ip kemik zarına sabitleniyor ve bölge kapatılarak dikiliyor, böylece daha kalkık, çekik ve iri gözlere sahip oluyorsunuz. Hastanede yatmıyorsunuz, dikişler bir hafta sonra alınıyor.

Masseter Botoks

Masseter Botoks

Masseter, çenemizde bulunan çiğneme kaslarımıza verilen bir isim. Bazı insanlarda doğuştan oldukça büyük olan bu kaslar yüzün çok iri görünmesine sebep olur ve estetik olarak da kişiye hoş görünmeyebilir. Ağrısız ve basit bir botoks işlemiyle çeneniz daha zarif bir görüntüye kavuşur.

Daha detaylı bilgi için bu içeriğe bakabilirsiniz;

Bişektomi / Hollywood Yanağı

Bişektomi / Hollywood Yanağı

Yanak inceltme ve yanaktan yağ aldırma işlemi olarak da bilinen bişektomi, neredeyse tüm ünlülerde ve Hollywood starlarında var günümüzde. Bu kadar popüler bir işlemin nasıl yaptırıldığı da merak ediliyor. Bizim makyajla yaptığımız kontür işleminin kalıcı hale getirilmesi işlemi de diyebiliriz bir nevi. Ameliyat esnasında doktorlar ağız içinden girerek yanağınızdaki yağları çıkartıyorlar ve böylece o bölge içe çökerek size hatları daha belirgin bir yüz sunuyor. Ortaya da böyle bir sonuç çıkıyor. 👆🏻

Bu içeriğe de bakmak isteyebilirsiniz;

Jawline / Çene Dolgusu

Jawline / Çene Dolgusu

Son dönemin en popüler bir diğer estetiği de jawline. Yüze daha keskin bir görünüm kazandıran, sanki daha zayıflamışsınız gibi gösteren bu estetiğe sahip olmayan ünlü o kadar az ki son zamanlarda. Erkekler arasında da oldukça popülerleşen bu estetik aslında yalnızca bir dolgudan ibaret.

Tüm detaylar için bu içeriğe bakabilirsiniz;

Jawline Fille / Çene Ucu Dolgusu

Jawline Fille / Çene Ucu Dolgusu

Jawline'ın bir de yalnızca çene ucuna yapılan versiyonu var, o da çene ucu dolgusu. Yüze daha sivri bir görüntü vermek, çene gerideyse yüze daha orantılı bir görünüm kazandırmak için yapılır. 

Çene ucu dolgusunun, ameliyat ile yapılan ve daha sağlık problemlerine dayanan versiyonu da bulunur. Ameliyat işlemlerinde de genelde çene içerisine bir implant yerleştirilir.

Daha detaylı bilgi için bu içeriğe bakabilirsiniz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elmacık Kemiği Dolgusu

Elmacık Kemiği Dolgusu

Elmacık kemiği dolgusu ise, aslında bişektominin tam ters mantığı. İnsanı daha genç ve sağlıklı gösteren elmacık kemiği dolgusu, bizim makyajla daha çıkık göstermeye çalıştığımız elmacık kemiğimizin üzerine hyaluronik asit içerikli dolgu enjekte edilmesiyle yapılıyor. Peki elmacık kemiği dolgusu nasıl yapılır?

Aslında her dolgu işleminde olduğu gibi yapılıyor bu işlem de: Bölge lokal anesteziyle uyuşturuluyor öncelikle. Ardından bölgeye hyaluronik asit içerikli dolgu enjekte ediliyor ve istenilen şekilde şekillendiriliyor. Ortalama 30-40 dakika süren işlemin geçerlilik süresi ise yaptırdığınız yere göre bir yıla kadar uzayabiliyor.

Göz Kapağı Estetiği / Blefaroplasti

Göz Kapağı Estetiği / Blefaroplasti

Göz kapağı estetiği de, düşük göz kapaklarına ya da yaşlandıkça sarkan göz kapaklarına hitap ediyor ancak yaptıran dünyaca ünlü kişiler de yok değil. Bakışlarınızı ve yüzünüzü tamamen değiştiren bir işlem...

Tüm detaylar için bu içeriğe bakabilirsiniz;

Brow Lifting / Kaş Kaldırma Ameliyatı

Brow Lifting / Kaş Kaldırma Ameliyatı

Göz ile kaş arasındaki mesafeyi açmaya yarayan bu operasyon için birden çok yöntem var. Cerrahi işlemlerle ya da botoks gibi ameliyatsız yöntemlerle yaptırmak mümkün. Şakak germe ve kaş askısı bunun en bilinenleri, ancak hangisi olursa olsun bu da diğer operasyonlar gibi oldukça popüler. 

En bilinenlerinden olan şakak germe, şakak kısmındaki saçlı derinin kesilip çıkartılarak bu bölgenin daraltılması yoluyla yapılır, böylece kaşlarınız geriye doğru çekilmiş olur. Bir diğeri kaş askısı ise, saç çizgisinin ön sınırından küçük bir delik açılarak içinden geçirilen dikiş ile kaşın istenilen pozisyona getirilmesiyle yapılır. İkisi de oldukça cesaret istiyor gibi görünüyor!

Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Yaptırmayan kaldı mı bilemiyoruz ama şimdiye kadar gördüğünüz tüm estetik operasyonlardan daha çok yaptırılan dudak dolgusundan bahsetmezsek olmazdı. Peki dudak dolgusu nasıl yapılır ondan bahsedelim. Öncelikle işin uzmanları yüzünüzün şekline göre bir dudak şekli çıkartılar. Ardından işlemin acısız olması için uyuşturucu bir krem sürülür. Çoğu dolgu işleminde kullanılan hyaluronik asit içerikli dolgu, belirlenen şekle göre dudağa enjekte edilir. Dudak dolgsuu da diğer dolgular gibi hyaluronik asit dolayısıyla eriyerek 6 ay ile 12 ay arasında eriyerek kaybolur.

Lip Lifting / Dudak Kaldırma

Lip Lifting / Dudak Kaldırma

Lip lifting, dudak dolgusundan farklı olarak cerrahi bir işlemdir. Dudak ile burun arasındaki bölgeden bir parça çıkartılarak dudağın yukarı çekilmesiyle yapılır. Bu işlem, dudağın pembe kısmının daha görünür olması ve dudağın dolgun görünmesi için gerçekleştirilir. Uzmanların söylediğine göre; bazen dudağın dolgun durması için, istendiği kadar dolgu işlemi yapılsın, lip lifting ile aynı sonucu vermez ve oldukça başarısız sonuçlar ortaya çıkabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rinoplasti Ameliyatı / Burun Estetiği

Rinoplasti Ameliyatı / Burun Estetiği

Genel görünümüzde en büyük değişikliğe yol açan ve adeta ortaya bambaşka bir insan çıkartan rinoplasti ameliyatı, yalnızca ünlüler arasında popüler değil. Burun estetiği son zamanlarda gerçekten rağbet görmeye başladı. Burnu düzgün olan insanlar bile artık bıçak altına yatabiliyor. Rinoplasti ameliyatı nasıl yapılıyor diyorsanız hemen anlatalım: Cerrahlar burnunuzdaki istemediğiniz kemik ve kıkırdakları çıkartıyor ve işlem öncesi belirlenen şekli veriyor. Zannediyoruz hem en iyi sonuçları veren hem de en kötü sonuçları veren estetik işlem bu. Aynı zamanda oldukça ağrılı günler geçirmenize de sebep olabiliyor. Etrafınızda mutlaka burun estetiğini deneyimlemiş birileri zaten vardır...

Nazolabial Dolgu

Nazolabial Dolgu

Anında 15 yaş küçük gösteren dolgu işlemi nazolabial dolgu işlemi burun kenarlarından dudak kenarınıza inen mimik çizgisini ortadan kaldırmaya yarıyor. Yaş ilerledikçe oluşan doku ve yağ kayıplarından dolayı ortaya çıkan bu çizgiler, dolgu ile o bölgeye hyalüronik asit içeren dolgu enjekte edilerek yok edilir. Nazolabial dolgunun nasıl yapıldığı da önem arz ediyor. Mimik çizgilerinizin tamamen ortadan kalkmaması ve doğal olması için az miktarda dolgu ile seans seans ilerlenmesi oldukça önemli.

Bu içerik de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
70
31
20
10
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

yüzümüzden götümüze her yerimize estetik yapıyoruz sonra yok evrim yok devrim amk !!!!

Friend Sister

badem göz + göz kapağı ve rinoplasti bu üçlüye ihtiyacım var :D

Sema candelen

Annem ben küçükken kaydiraktan beni tutayım diye bekliyormuş. O sırada bir abla beni itip kendisi kaymıştı tabi benden 15 santim uzun ve iri olunca bir kalkm... Devamını Gör