Görüş Bildir
Haberler
Sürdürülebilirliğin İnsanlık İçin Ne Kadar Önemli Olduğunu Ortaya Koyan 9 İyi Bilgi

Sürdürülebilirliğin İnsanlık İçin Ne Kadar Önemli Olduğunu Ortaya Koyan 9 İyi Bilgi

Lisa Campton
23.04.2021 - 12:00 Son Güncelleme: 23.04.2021 - 12:21

Sürdürülebilirliğin dünyamız için önemi oldukça fazla. Daha yaşanabilir ve iyi bir dünya oluşturmak bizlerin elinde. Ancak bunu ne kadar biliyoruz ya da kaç kişi biliyor? Oysa sürdürülebilirliğin önemini gösterecek o kadar çok bilgi var ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dünyanın yaklaşık 4/3 sularla kaplı olmasına rağmen bunun sadece %1'i kullanıma açık. Su kullanımı daha kullanışlı olacak şekilde düzenlenirse evlerde %45 oranında tasarruf sağlanabilir. Bu tasarruf sayesinde içme suyu kaynaklarımızı daha uzun yıllar kullanabiliriz.

Suya herkesin ihtiyacı var!

2. Bir ton kağıdı geri dönüştürmek 2584 litre yağ, 26498 litre su ve 2,5 küp metre yer tasarrufu sağlar.

3. Bir ton kağıdı geri dönüştürmek 17 ağacı kurtarır.

4. Bitki ağırlıklı beslenme ile zirai emisyonun %70’i azaltılabilir.

5. Yakıt tasarruflu araba modellerini tercih ederseniz hem paranızı tasarruflu kullanırsanız hem de doğaya daha az zararlı madde yayarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şirketlerde sürdürebilirlik politikası sayesinde şirket karlılığınızı artırabilirsiniz.

Dünya çapında 1000 şirketin katıldığı araştırmaya göre şirketlerin %37’si sürdürülebilirlik ilintili eylemlerin şirket kârlılığına olumlu katkısı olduğunu belirtiliyor.

7. Sürdürülebilir mimari sayesinde nükleer enerji gibi tehlikeli enerji türleri yerine rüzgar ve güneş enerjisi kullanarak birçok felaketin önüne geçebiliriz.

8. Sürdürebilir mimari sayesinde gökdelenler gibi tehlikeli ve sürekli bakım maliyeti olan yapılar yerine coğrafyaya uyumlu yapılar yapılarak hem maddi hem de güvenlik konusunda kar sağlayabiliriz.

9. Fosil enerji kaynaklarının yanması sonucu ortaya çıkan gazların neden olduğu sera etkisi, küresel ısınmaya ve iklim değişimlerine neden olmaktadır. Eğer dünya üzerindeki herkes enerji tasarruflu ampul kullanmaya başlarsa her yıl 105 milyar Euro tasarruf sağlanabilir.

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın