Görüş Bildir
Haberler
Sur'da 2 Aydır Devam Eden Yasak Genişletildi

Sur'da 2 Aydır Devam Eden Yasak Genişletildi

Batuhan
27.01.2016 - 11:40

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık’tan beri 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı genişletildi. Diyarbakır Valiliği, ilçenin Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, “İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.” denildi.

Açıklamada, ‘Kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğini temin etme adına’ şu mahallelerde de yasağın ilan edildiği belirtildi: “Suriçi’nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde 27 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 11.30 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri, kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir.”

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Askerimiz , polisimiz ve özel birliklerimiz bölgede yapılabilecek en iyi operasyonu yapıyor..Allah yardımcıları olsun..İnş bir daha çözüm süreci denen salak ... Devamını Gör

Ne farkeder

Kanuni nin oğlunu öldürdüğünü 500 yıl sonra diziden öğrenen bu millet ülkede olup bitenleri ne zaman öğrenecek acaba?

Aksel Birinci

eze eze devam.