Görüş Bildir
Haberler
"Süper Fikrim Var Ama Param Yok!" Diyenler İçin 7 Fon Bulma Platformu

"Süper Fikrim Var Ama Param Yok!" Diyenler İçin 7 Fon Bulma Platformu

Kesra Pen
09.12.2014 - 17:13 Son Güncelleme: 09.12.2014 - 23:34

Aklımıza çok güzel fikirler ve proje tasarıları gelse de yeterli paramız olmayabiliyor. Yatırımcımız varsa bile tek bir kaynaktan gereken tüm tutarı sağlamak zor olabiliyor. Neyse ki; iyi fikir sahipleriyle, iyi fikirlere bağış yapmak isteyen gönüllüleri bir araya getiren platformlar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kickstarter

1. Kickstarter

Kickstarter, kitle kaynak kullanımı olarak dilimize çevrilen 'crowdsourcing' platformlarının ilk ve en çok kullanılan versiyonu diyebiliriz. Kickstarter'da, 15 ayrı kategoriye dahil edebileceğiniz projenizi detaylıca anlatıp, beklediğiniz bağış tutarını ve son tarihi belirtip gönüllülerin bağışlarını topluyorsunuz. 

Kickstarter'da bugüne kadar 80.000'in üzerinde proje açılmış ve bu projelerin yaklaşık %44'ü ihtiyaç duyduğu miktara ulaşmış. En çok proje açılan kategori ise Film ve Video. Kickstarter

2. Crowdfon

2. Crowdfon

Crowdfon, Türkiye'de kurulan ilk kitle kaynak kullanımı platformu. Diğer benzer platformlar gibi, projenizi ve ihtiyaç duyduğunuz tutarı belirtip herkesin gönlünden koptuğunca bağış bekliyorsunuz. 

Örneğin kentsel dönüşüm üzerine çekilmiş en iyi belgsellerden biri olan Ekümenopolis, Crowdfon sayesinde vizyonda gösterilebilecek kaynağa ulaşmış ve gönüllü destekçilerine filmin afişini veya baskılı t-shirtlerini göndererek  teşekkür etmişti. https://www.crowdfon.com

3. Bi Ayda

3. Bi Ayda

'Kitlelerin Gücü Adına!' sloganıyla yola çıkan Bi Ayda, fona ihtiyaç duyan proje sahipleriyle, beğendiği projeleri desteklemek isteyenleri buluşturan bir diğer platform. Bir çok girişim ödülü olan paylaşım platformu Zumbara, Bi Ayda vasıtasıyla ihityaç duyduğu kaynağa sahip olan girişimlerden biri. 

https://www.biayda.com/

4. Indiegogo

Kickstarter'ın en büyük rakibi olan Indiegogo, yine bir global platform. Kickstarter'dan ve Türkiye'deki bir çok muadilinden farklı olarak Indiegogo'da, proje için ihtiyaç duyduğunuz bütün tutara ulaşamasanız da, toplanan parayı edinebiliyorsunuz. 

https://www.indiegogo.com/

5. Halalfunder

5. Halalfunder

'Helal' projeler için kitlesel kaynak bulmaya yarayan platformda, muhtemelen kaynağı gönderen kişilerin de 'helal fikir' leri destekleme motivasyonu daha yüksek. Nitekim sitede de 'muslim friendly' yani müslüman dostu fikirlere yer verildiği belirtilmiş. http://www.halalfunder.com/

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fongogo

6. Fongogo

Şu anda beta versiyonu kullanılabilen Fongogo da, diğer kitlesel kaynak kullanımı platformlarıyla benzer mekanizmayı kullanıyor.

http://www.fongogo.com/

Fongogo sayesinde ihtiyaç duyduğu kaynağa ulaşan en güzel projelerden biri, köylerde açıkhava film gösterimleri düzenleyen Sinemasal projesi: http://www.youtube.com/watch?v=l1lfoH0bM-Q

7. Fonlabeni

7. Fonlabeni

Fonlabeni, her türlü proje ile başvurabileceğiniz, ama daha ziyade sosyal sorumluluk kampanyalarının bulunduğu bir kaynak platformu. Engelliler, evsizler ve sokak hayvanları için oluşturuşmuş projeler bulunuyor.

http://www.fonlabeni.com/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
25
16
15
11
7
7