Görüş Bildir
Haberler
Süper Anne Olmak İçin Uğraşmayın!

Süper Anne Olmak İçin Uğraşmayın!

Pegarose
15.04.2014 - 15:04 Son Güncelleme: 15.04.2014 - 15:17

Süper Anne Olmak İçin Uğraşmayın!

Günümüzde kadın hem meslek sahibi, hem iyi bir eş, hem de süper anne olmak ve bütün bu görevleri başarıyla yürütmek zorunda.

Günümüz koşulları kadınlara pek çok rol biçiyor. Bir kadın, hem meslek sahibi, hem iyi bir eş, hem de iyi bir anne olmak zorunda. Sağlıklı bir insanın bütün bu rollerin altından kalkabilmesi ise oldukça güç. Rollerden biri ihmal edildiğinde, evdeki denge ve aile içi iletişim olumsuz yönde etkilenir.

Anneliği abartmayın

Birçok kadın anne olduktan sonra gereğinden fazla sorumluluk duygusu taşımaya başlar. Sosyal yaşantısından kendisini soyutlayarak, hayatını sadece anne olmaya adar. Kendi çocukluğunda elde edemediği olanakların tümünü eğer maddi imkanı da varsa kendi çocuğu için seferber eder. Çocuk yetiştirmeyle ilgili gerekli bütün kitapları okuyup, bir doktordan daha fazla bilgiye sahip olurlar. Bu durum beraberinde çocuğun birey olabilme hakkını elinden almak anlamına gelir. Çocuğun sorumluluk duygusunun gelişmesi ve yeteneklerinin ortaya çıkabilmesi için çocuğunuzu biraz rahat bırakın.

Çocuğunuzun ihtiyaçlarına duyarlı olun

Çocuğunuzun ihtiyacı olan tek şey ilgili ve şefkatli bir aile ortamıdır. Anne ile çocuk arasında ki ilişki olması gerekenden daha fazla ise çocuk anneye bağımlı olur. Süper annelerin çocukları genellikle anneye bağımlı olurlar ve bu yüzden kendi başına bir yaşam sürdürmekte zorlanırlar. Sağlıklı olmayan bu ilişki zamanla annei de yorar ve anne artık çocuğun kendi başına bazı şeyleri yapabilmesini ister. Ancak çok geç olabilir. Çocuk her şeye annesinin koşturmasına alıştığı için kendi yapması gereken işleri yapmak isyemez. Zaten bu konuda becerisi de gelişmemiştir. Bir çocuğun gerçekte istediği, kendisini sevecek ve büyümesi için gerekli desteği verecek bir anneye sahip olmaktır. Daha fazlası ise hem anneye hem de çocuğa zarar verir. Bu da hiçbir annenin tercihi olmaz.

Kaynak: http://www.pegarose.com/super-anne-ol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın