Görüş Bildir
Haberler
Sultanbeyli'de Polis Merkezine Çifte Saldırı

Sultanbeyli'de Polis Merkezine Çifte Saldırı

Onedio Medya
10.08.2015 - 08:40 Son Güncelleme: 10.08.2015 - 14:58

Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre saldırıda 3 polis memuru ve 7 vatandaş yaralandı. Bomba yüklü aracı kullanan teröristin öldüğü belirlendi. Saldırı sonrası polis merkezi önünde olay yerini inceleyen ve önlem alan ekiplere ateş açıldı. Çıkan çatışmada iki saldırgan öldürüldü. Çatışmada ağır yaralanan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Valilikten yapılan açıklamada 'eylemleri gerçekleştiren şahıslardan 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir' denildi. Çifte saldırıyı 'Halk Savunma Birliği' adlı örgüt üstlendi. Bu açıklamaya karşın yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sultanbeyli Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı polis merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. 

Bombalı araçta bulunan teröristin öldüğü belirlenirken, saldırıda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve bu sırada polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan 7 kişi yaralandı. 

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.

Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis merkezine çıkan yollar kapatıldı; vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Polis helikopteri havadan bölgede incelemelerde bulunurken, özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama 

Ayrıca saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

'10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir'

Sultanbeyli'de inceleme yapan polislere ateş açıldı

Sabah 07:00 civarında Sultanbeyli'de saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan ve önlem alan polis ekiplerinin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Bombalı saldırının ardından sabah çıkan çatışmada muhabirler çatışmanın ortasında kaldı. İhlas Haber Ajansı Muhabiri Alper Korkmaz’ın kamerasına kurşun isabet etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'10.08.2015 günü saat 01:00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne bomba yüklü bir araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Aynı polis merkezine yönelik saldırı nedeniyle sabah saatlerinde olay yerinde tedbir alan ve inceleme yapan polis ekiplerine ikinci bir silahlı saldırı düzenlenmiştir. Yapılan bu ikinci saldırı neticesinde (1) personelimiz ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Söz konusu eylemleri gerçekleştiren şahıslardan 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir.

Olaylar ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmekte olup faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

​Saldırılar neticesinde şehit olan polisimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diler, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz.'

Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü şehit oldu

Çıkan çatışmada ağır yaralanan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çifte saldırıyı Halk Savunma Birliği üstlendi

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde bir polisin şehit olduğu ve 10 kişinin yaralandığı çifte saldırıyı Halk Savunma Birliği adlı örgüt üstlendi.

Örgütün Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle: 

“Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne birimlerimiz tarafından fedai eylem ve sonrasinda saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda, fedai eylemdeki bir savaşçımız şehit olmuştur. Fedai eylem sonrası bir işgalci kuvvet üyesi öldürülerek cezalandırılmıştır. Fedai eylem ve sonraki saldırımızda 3 özgürlük savaşçımız şehit olmuştur” 

Adımlar dergisine yönelik saldırı da üstlenilmişti

Örgüt daha önce de İslami Büyükdoğu Akıncılar Cephesi’ne yakınlığıyla (İBDA-C) bilinen Adımlar dergisinin Kağıthane’deki bürosuna yönelik 26 Mart 2015’de gerçekleştirilen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı üstlenmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırmada, saldırıda kullanılan aracın sahte kimlikle oto kiralama şirketinden kiralandığı, otomobilin arka koltuğunun ve bagajının patlayıcıyla dolu olduğu öğrenildi.

Ajanslar ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0