Görüş Bildir
Haberler
Yaşanan Tüm Gelişmeler ile Sultanahmet'te Canlı Bomba Saldırısı

Yaşanan Tüm Gelişmeler ile Sultanahmet'te Canlı Bomba Saldırısı

Onedio Medya
12.01.2016 - 10:34 Son Güncelleme: 13.01.2016 - 09:57

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de patlama meydana geldi. Çevre semtlerden de duyulan patlama, Sultanahmet Meydanı'ndaki Dikilitaş'ın olduğu bölgede yaşandı. İstanbul Valiliği, patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 15 kişinin yaralandığını açıkladı. Başbakanlık kararı ile patlamaya ilişkin olay yeri ve olay anı yayınlarına geçici yayın yasağı getirildi. Saldırının failine ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, saldırganın Suriye uyruklu canlı bomba olduğunu açıkladı. Kısa süre sonra açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bu bilgiyi doğruladı ve ölenlerin önemli kısmının yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Saldırıyı üstlenen olmazken Reuters'a bilgi veren iki güvenlik görevlisi 'Saldırıyı IŞİD'in yapmış olma ihtimali yüksek' açıklamasında bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Nabil Fadli (28) olduğu belirtildi. Davutoğlu saldırıda hayatını kaybedenlerin tümünün yabancı uyruklu olduğunu ve saldırının failinin IŞİD mensubu olduğunu açıkladı. Akşam saatlerinde ise Sultanahmet’teki saldırıyla ilgili yayın yasağı genişletildi. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği '... soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayın yapılmasının' yasaklanmasına karar verdi. Kararda, soruşturma dosyası hakkında 'kısıtlama' kararı verildiği de belirtildi. Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin isimlerinin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan inceleme sonucunda belirlendiği açıklandı.

İşte sabah saatlerinden bu yana yaşanan tüm gelişmeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'un turistik merkezlerinden Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğunu aktardı. Güvenlik güçleri patlamanın meydana geldiği alandan vatandaşları uzaklaştırdı.

Patlamanın yaşandığı yerde Alman turist kafilesi bulunduğu ve hastaneye kaldırılan yaralılardan çoğunun da Alman turistler olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
aa.com.tr

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışma yaptı. Bu sırada  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim gerçekleştirdi.

Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı ise çevresi araç trafiğine kapatıldı.

aa.com.tr

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İstanbul Valiliği: 10 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği: 10 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği tarafından 11:30 ivarında yapılan açıklamada, 'İlimiz Fatih İlçesi'nde saat 10:15 sularında bir patlama meydana gelmiş olup patlama neticesinde, ilk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir.' denildi.

Reuters'a konuşan yetkililer: Patlamadan IŞİD'in sorumlu olması yüksek

Reuters'a konuşan yetkililer: Patlamadan IŞİD'in sorumlu olması yüksek

Patlamanın sorumlusunun IŞİD olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a bilgi veren iki güvenlik yetkilisi, olayın IŞİD tarafından gerçekleştirilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Bir yetkili, 'İnceleme halen sürüyor. Tam olarak kimin yaptığını söylemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var ama şu anda eldeki verilere göre bu saldırıyı IŞİD'in yapmış olma ihtimali yüksek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayın yasağı getirildi

Yayın yasağı getirildi

Başbakanlık, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından  geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.

RTÜK, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan 'yayın yasağı' konulu Başbakanlık yazısını da internet sitesinden paylaştı.

Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.

Ömer Çelik: Kınıyoruz

Kılıçdaroğlu: Hain saldırı ile ülkemize kastedenler emellerine ulaşamayacak

Gül: Hain saldırıyı kınıyorum

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: Katliamı kınıyoruz, sorumluların ortaya çıkması için peşini bırakmayacağız

Saldırgana ve patlamanın nedenine ilişkin ilk resmi açıklama Erdoğan'dan geldi: 'Suriye uyruklu canlı bomba'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Suriye kökenli canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 

Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Bizim için DAİŞ’le PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin, DHKP-C’nin, velhasıl adı veya kısaltması ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin bir diğerinden farkı yoktur.'

Kaynak: http://onedio.com/haber/erdogan-dan-a...

Kurtulmuş: 'Ölenlerin önemli kısmının yabancı uyruklu'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet'teki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Canlı bombanın suriye uyruklu olduğu tespit edilmiştir' dedi.Kurtulmuş ölenlerin önemli kısmının yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/kurtulmus-can...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Canlı bomba 'Nabil Fadlı' mı?

Canlı bomba 'Nabil Fadlı' mı?

DHA ve İHA Sultanahmet bombacısının Nabil Fadli (28) olduğunu duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bombanın Suriye uyruklu olduğunu açıklamıştı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberinde ise Nabil Fadlı'nın Suudi Arabistan doğumlu olduğu belirtiliyor.

Soruşturmaya ilişkin yasak ve kısıtlama kararı

Soruşturmaya ilişkin yasak ve kısıtlama kararı

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayın yapılmasının yasaklanmasına ve avukatların dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verdi.

Görsel: Yaman Akdeniz

RTÜK'ün Twitter hesabından yapılan bilgilendirme

Canlı bomba takip listesinde değildi

Canlı bomba takip listesinde değildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlama sonrası bazı yaralıları ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Canlı bombanın istihbarat birimlerinin takip listesinde olmadığını söyleyen Kurtulmuş saldırıyla ilgili güvenlik zafiyetinin de bulunmadığını belirtti.

Kurtulmuş ardından; 'Huzur timleri tarafından o alan içerisinde 5 – 10 saniye öncesinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmışlar. Takip edilmekte olan, ismi bizde olan belli olan binlerce isim var bu anlamda. Onları çok yakinen takip ediliyorlar, bu isimlerden birisi değil. Suriye’den Türkiye’ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor.' dedi.

8'i Alman 1'i Peru vatandaşı

8'i Alman 1'i Peru vatandaşı

Saldırıda hayatını kaybedenlerin milliyetleri de netleşmeye başladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 8 Alman vatandaşının saldırıda hayatını kaybettiğini açıklayarak; 'Vatandaşlarımız İstanbul gezilerinden geriye gelemeyecekler. Bu zor zamanlarda ailelerinin yanındayız. Teröristler herkesin düşmanı' dedi.

Peru Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak saldırıda Perulu bir erkeğin hayatını kaybettiği ve bir kadının da yaralandığını açıkladı.

Ölenlerin kimlikleri açıklandı

Ölenlerin kimlikleri açıklandı

İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri Sultanahmet Meydanı'na karanfil bıraktı / AFP

Doğan Haber Ajansı (DHA) saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin kimliklerinin Adli Tıp Kurumu'nda belirlendiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Gerhard Günther Höppner, 

Steffen Höppner, 

Rudolf Krollman, 

Hiltrud Krollman, 

Karin Erika Franke-Dütz, 

Rüdiger Karl Faber, 

Marianne Faber, 

Gernot Eike Mildner, 

Adolf Jurgen Glorius 

Rudiger Becker.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

gün geçtikçe türkiyenin imajı afganistana, pakistana dogru ilerliyor...

TheWay

25 kere tıkladım sadece 1 kere beğenıldı dostum kusura bakma aynen dediğin doğru

Uğur Kurt

İstikrar sürüyor, Türkiye büyüyor.. Hatta o kadar büyüyor ki patlıyor bakın.

itsasin

ankarada kızılayda istanbulda sultanahmette bile patlama olup "bizden habersiz ortadoğuda kuş uçmaz" diyebilecek mallıkta adamlar bizi yönetiyor .

Bold Wolves

mal derken aynaya bakıp konuşma istersen, ekran mı yansıma yapıyor yoksa.. her lafı kendinize göre, işinize geldiği yerde değiştirin, her türlü terör örgütün... Devamını Gör