Görüş Bildir
Haberler
Sultanahmet Saldırganı Bilmecesi

Sultanahmet Saldırganı Bilmecesi

FreiGeist
07.01.2015 - 22:47 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 02:21

IŞİD ve El Kaide Bağlantısı Araştırılıyor

IŞİD ve El Kaide Bağlantısı Araştırılıyor

Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bombalı saldırıyı düzenleyen hamile kadının Dağıstanlı Diana Ramazanova olduğu belirlendi.

Hürriyet'in haberine göre; polis, salı günkü saldırının ardından, Diana Ramazanova’nın çantasında iki cep telefonu, cebinde ise Kril alfabesiyle “Turizm polisi” yazılı not kağıdı buldu.

Telefonların birinde bombacının Sultanahmet’te arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraflar çıktı. Telefonlardaki bilgilerden yola çıkan polis, bombacının kimliğini belirledi ve saldırıdan birkaç saat sonra Ramazanova’yla bağlantılı 5 kişiyi, 4 adrese düzenlediği baskında gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan şüpheliler çarşamba günü serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD ve El Kaide bağlantısı araştırılıyor

IŞİD ve El Kaide bağlantısı araştırılıyor

RUSYA’DA DA SORUŞTURMA

Ramazanova, haziran ayında İstanbul’a turist olarak gelmiş ve  dönmemişti. Rus kaynaklar kadının Vahabi terör gruplarıyla bağlantılı olduğunu iddia etti. 

Rusya kadın hakkında daha fazla bilgi için Dağıstan’da soruşturma başlattı. Rusya’dan yayın yapan Kafkaspres sitesinin haberine göre, Ramazanova Çeçenistan’a komşu Dağistan’ın köyünde doğdu. Evli Ramazanova’nın birkaç tane çocuğu var.

Kimliği cep telefonundan teşhis edildi

Al Jazeera'nin haberine göre, saldırganın cebinde patlamamış iki el bombası ile birlikte bir cep telefonu ele geçirilmişti. Polis ekipleri bu telefonun içinde yer alan sim kart vasıtası ile saldırgan ile kimlerin irtibat kurduğunu bulmaya çalıştı. Ramazova'nın kimliği de cep telefonundaki bilgilerden belirlendi. Saldırganın İstanbul’a havayolu ile gelme ihtimali üzerine de havalimanı güvenlik kameraları da tarandı. 

'Takside Rusça konuştu'

Saldırganı olay yerine getiren taksi şoförü, ifadesinde kadının kendisi ile Rusça konuştuğunu söylemişti. Bu durum üzerine, öldüğünde hamile olan saldırganın Rusya vatandaşı bir Çeçen olabileceği ihtimali araştırılıyordu. “Kara dul” olarak tanımlanan Çeçen kadınlar, Rusya ya da Çeçenistan’da çatışmalarda ölen kocalarının ardından benzer eylemler gerçekleştirmişlerdi.  

“O benim kızım değil”

Saldırı gecesi olayı DHKP-C örgütü üstlendi ve saldırganın ismini Elif Sultan Kalsen olarak duyurdu. Ancak ailesine cesedin gösterilmesinin ardından, saldırganın Kalsen olmadığı ortaya çıktı. Cesetten alınan parmak izleri ve yüz tanıma sistemi kontrolü de Kalsen olmadığını ortaya koydu. Dahası saldırganın emniyet teşkilatında hiçbir suç kaydı yoktu. Söz konusu kişinin de nerede olduğuna dair bir bilgi yok.

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sul...

İçişleri Bakanı: 'Açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz'

İçişleri Bakanı: 'Açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili, ' Önemli bilgiler elde ettik, kimliğini tespit ettik. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz' diye konuştu.

Al Jazeera, DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0