Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Özışık'ın Sözleri CHP'yi Harekete Geçirdi: 'FETÖ Borsası'nın İtirafı'

Süleyman Özışık'ın Sözleri CHP'yi Harekete Geçirdi: 'FETÖ Borsası'nın İtirafı'

CHP, Süleyman Özışık’ın “Binlerce kişinin dosyasını Süleyman Soylu’ya götürdüm, görevlerine iade edildiler” şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. CHP'li Ali Haydar Hakverdi, Özışık’ın açıklamalarının  'FETÖ Borsasının itirafı niteliğinde' olduğunu belirterek 'Bu insanlar ile nasıl bir bağ kurulmuş ‘bu masum dosyalar’ karşılığında o insanlardan ne talep edilmiştir?' sorunu yöneltti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 27 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede Süleyman Özışık’ın açıklamaları ile yeniden gündeme gelen 'FETÖ borsası' iddialarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan hukuki süreçte kurulan OHAL Komisyonuna 2021 Mayıs sonu itibarıyla 126 bin 674 başvuru olduğunu belirten Hakverdi, şunları kaydeti:

“Günümüzde dahi halen süreç devam etmekte ve siyasi ayağı hariç FETÖ terör örgütü ile bağlantısı bulunanlar kovuşturulmaktadır. Ancak kamuoyuna yansıyan bazı bilgiler hem bu soruşturmaya hem de darbe sonrası başlatılan hukuki sürece dair vatandaşlarımızın güvenini yitirmesine sebep olmuştur. Birçoğu hakkında bir yargı kararı olmamasına rağmen; Bank Asya’ya hesap açanlardan tutun, askeri okul öğrencilerine, öğretmenlere hatta küçük esnafına kadar birçok kişiye FETÖ ile iltisaklı oldukları gerekçesi ile cezalar verilip, mallarına el konulmuş yine birçok kişi mesleklerinden ihraç edilmişlerdir. Özellikle FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı bazı siyasilerin, iş insanlarının ve birtakım şahısların para karşılığında aklandığı ve dosyalarının sümen altı edildiği ve bu konuda bir FETÖ Borsası kurulduğu iddiaları kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır. Bu konuda gerek AKP milletvekilleri gerekse iktidara yakın gazetecilerin yaptığı açıklamalar, o dönem birbiri ardına düşmüş ve FETÖ Borsasının varlığı adeta onaylanmıştır.”

"Nasıl bir bağ kurulmuş?"

"Nasıl bir bağ kurulmuş?"

Hakverdi önergesinde son günlerde birçok iddia ile gündeme gelen Süleyman Özışık’ın geçmiş dönemde yaptığı ve yeni açığa çıkan konuşması nedeniyle ‘FETÖ Borsası’nın iddiasının yeniden kamuoyu gündemine geldiğini belirterek “Özışık’ın açıklamaları FETÖ Borsası’nın itirafı niteliğindedir” dedi.

Özışık'ın 'Gerek Süleyman Soylu'ya gerek OHAL işlemleri komisyonuna, gerek diğer mercilere, masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm. Dedim ki; 'bu insanlar masum çıkmazsa hesabını benden sorun' ve araştırmalar yapıldı. Hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı” ifadelerini kullandığını hatırlatan Hakverdi, “Özışık, savcı mıdır? Hâkim midir? Komisyon üyesi midir? Dosyalarını Soylu ve diğer mercilere ilettiği ve ‘masum olduğuna inandığı’ insanlar kimlerdir? Bu insanlar ile nasıl bir bağ kurulmuş ‘bu masum dosyalar’ karşılığında o insanlardan ne talep edilmiştir?” diyerek bir an önce TBMM çatısı altında araştırma komisyonu kurulması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
14
6
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Kardeşim siz oylama yapıyorsunuz ret ediliyor olmuyor işte

cem

Bunlar içinde yakalansalar inkar eden cins olduğu için boşa çaba Mecbur 2023 ü bekliyeceğiz Ama ondan sonrası tufaaaaan

deniz tavşan

Eminim meclisimiz çok güzel araştıracaktır (!) 🤬