Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Aslan Cezaevindeyken Atanmış!

Süleyman Aslan Cezaevindeyken Atanmış!

Onedio Medya
06.03.2014 - 08:52 Son Güncelleme: 06.03.2014 - 13:32

Süleyman Aslan Cezaevindeyken Atanmış!

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonunda tutuklanan ve evindeki ayakkabı kutularında 4,5 milyon avro bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın, Halkbank yönetim kurulu üyeliğine cezaevindeyken atandığı ortaya çıktı. Aynı operasyonda tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf da, Royal Mobilya şirketindeki yönetim değişikliğini cezaevinden yaptı.

14 Şubat günü tahliye edilen ve cezaevinden çıkan Süleyman Aslan, Halkbank yönetim kurulu üyeliğine 7 Şubat günü atandı. Halkbank'ın internet sitesinde Aslan ile ilgili verilen bilgide ''15.07.2011-07.02.2014 tarihleri arası Bankamız Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yapan Aslan, 07.02.2014 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu üyesidir'' deniliyor.

Buna göre Aslan tutuklanmadan önce hem Genel Müdür hem de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Soruşturma sonrasında ise sadece Genel Müdürlük koltuğunu kaybetti ve Yönetim Kurulu Üyeliği devam etti. 7 Şubat'ta Halkbank'a Genel Müdür olarak Ali Fuat Taşkesenlioğlu atanmıştı.

Aynı operasyonda 73 gün tutuklu kalan İran kökenli iş adamı Rıza Sarraf'ın da kendisine ait Royal Mobilya şirketinde yönetim değişikliği yaptı. Ancak Sarraf'ın imzasının olduğu bu değişiklik, cezaevinde olduğu 16 Ocak tarihine rastlıyor. Royal'in, Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanan değişiklik ilanına göre Tuzla'daki fabrika müdürü ve muhasebe müdürü değişti. 16 Ocak tarihinde yayımlanan kararın altında, o sırada tutuklu olan Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Sarraf'ın imzası bulunuyor.

Gazeteport

Kaynak: http://www.muhalifgazete.com/haber/93...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0