Görüş Bildir
Haberler
Şule Çet’in Tırnaklarındaki Dokular 'Orada Değildim' Diyen Şüpheliye Ait

Şule Çet’in Tırnaklarındaki Dokular 'Orada Değildim' Diyen Şüpheliye Ait

Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Şule Çet’in el tırnaklarından alınan iki doku örneğinden birinin, olay sırasında Çet’in yanında olan patronu Çağatay Aksu’nun arkadaşı, şüpheli Berk Akand’a ait olduğu tespit edildi.

Tırnaklarında iki kişiye ait doku örneği bulundu.

Tırnaklarında iki kişiye ait doku örneği bulundu.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nin olayla ilgili hazırladığı raporda Çet’in el tırnaklarında iki doku örneği tespit edildiği belirtildi. Tespit edilen bir doku örneğinin ise Çet’in patronu Çağatay Aksu’nun arkadaşı, şüpheli Berk Akand’a ait olduğu aktarıldı. 

Rapor Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in ölümünde iki kişinin rolü olduğu iddiasını güçlendirdi.

Şüpheli Berk Akand olay sırasında odada bulunmadığını ileri sürmüştü.

Raporda, Çet’in tırnaklarında bulunan diğer erkek dokusunun kime ait olduğu tespit edilemediği kaydedildi.

'Telefonunda ve bilgisayarında intihar ve intiharı özendirici bir bilgiye rastlanmadı'

'Telefonunda ve bilgisayarında intihar ve intiharı özendirici bir bilgiye rastlanmadı'

Raporda ayrıca Çet'in telefonunda ve bilgisayarında inceleme yapıldığı da kaydedildi. Yapılan araştırmada Çet'in, Çağatay Aksu’yu telefonuna “Çağatay Bey” olarak kaydettiği,  ‘Çağatay bey’ tarafından toplam 7 adet gelen giden ve cevapsız çağrının olduğu, Çet’in şüpheliler ile arasında herhangi bir SMS yazışmasının olmadığı belirtildi. 

Rapora göre, Çet’in telefonunda ve bilgisayarında intihar ve intiharı özendirici herhangi bir bilgiye ise rastlanmadı.

23 yaşındaki Şule Çet, Çet, yarı zamanlı asistan olarak çalıştığı plazanın 20. katından gece saat 04.00'da düşmüş ve şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti.

Olay günü aynı dairede bulunan Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand, gözaltına alınmış, iki kez nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, her ikisinde de hâkim tarafından adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmış ve atladığı iddia edilen pencerede, Çet'in parmak izi bulunamamıştı.

Bu süreçte, Ankara Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı otopsi raporunda Şule Çet’in saldırıya uğradığı ortaya çıkmıştı.

Çet'in patronu Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

Haklarında tekrar gözaltı kararı çıkarılan Çağatay Aksu ve Berk Akand Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafında cinayet şüphesiyle değil, “Cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı” suçlarından tutuklanmıştı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Turnaklarını ona geçirirken hayati korku yaşıyordu belliki. Kızcağız çırpınmış, yaşam mücadelesi vermiş. İçim cız etmişti ilk bu haberi gördüğümde. Bakıyorum... Devamını Gör

Aysun Bulut

Adalet er yada geç yerini bulacak.Allah rahmet eylesin şuleye rahat uyuyacak.

Bu zengin bebelerin çoğu dünyadan öyle kopuk ki parayla gelen güçle istediklerini yapıp arkalarına kar olarak kalacaklarından eminler (bkz. Cem Garipoğlu). C... Devamını Gör