Görüş Bildir
Haberler
Sul Sul! Her Sims Oyuncusunun En Az Motherlode Kadar İyi Bildiği 17 Durum

Sul Sul! Her Sims Oyuncusunun En Az Motherlode Kadar İyi Bildiği 17 Durum

Bir nesli gerçek hayattan kopartıp sanal insanların yaşamını idare etme fikrinin çok daha eğlenceli olabileceğini gösteren, oyun dünyasının efsanelerinden The Sims serisini en az bir kez oynamış herkesin bileceği durumları masaya yatırıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karakteri kendine ve sevdiklerine benzetmeye çalışmak

The Sims serisinin giderek çok daha detaylı hale gelen karakter yaratma ekranı haliyle bizlere de daha fazla seçenek sunmaya başladı yıllar içerisinde. Bu karakter yaratma sekansı aynı zamanda bu işin göründüğü kadar kolay olmadığını da çoğumuza ispatladı.

2. O da olmadı hayallerdeki versiyonu yaratmaya çalışmak

2. O da olmadı hayallerdeki versiyonu yaratmaya çalışmak

Dedik ya, karakter yaratmak konusunda çeşitlilik arttıkça işler de zorlaştı diye. İşte tam da bu sebeple oyun içerisinde kendimizin ya da sevdiklerimizin bir benzerini yaratamadığımız taktirde çözüm genellikle hayal ettiğimiz alternatif bir versiyonu yaratmaktan geçer.

3. Karmaşık ilişkiler ağı

3. Karmaşık ilişkiler ağı

The Sims oynarken işler bir noktada çığırından çıkar, bu engellenemez bir gerçektir. Bir bakmışsınız sakin sakin oynamak için yarattığınız karakterinizin kız arkadaşı bir hayalet, aynı zamanda bu hayalet karşı komşunuzun da müstakbel gelini. Daha neler neler...

4. Aynı anda hem barmen, hem sporcu, hem de politikacı olmak

Oyuna başlarken aklınızda bir kariyer seçeneği belirlemiş olsanız bile oyunda bu asla yeterli gelmez. Hem karakterini büyü işleri ile ilgilenebilen, bahçıvan bir doktora dönüştürmek varken kim yalnızca tek bir kariyer seçeneği ile yetinir ki?

5. Sonu asla gelmeyen ek paketler

5. Sonu asla gelmeyen ek paketler

Bir The Sims oyuncusu adı kadar iyi bilir ki serinin her oyunu onlarca ek paketi de beraberinde getirir. Bu ek paketlerin her biri oyuna birçok yeni özellik eklese de fiyatları genellikle el yakar ve yalnızca birini almak asla yeterli olmaz. Oyuna hayvanları, doğaüstü olayları ve mevsimler gibi özellikleri bu ek paketler getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeytanın bile aklına gelmeyecek cinayet yöntemleri

Nedendir bilinmez, The Sims bazen içimizdeki caniyi de ortaya çıkartır. Ortada elle tutulur hiçbir sebep yokken tüm komşuları eve çağırıp kapısız penceresiz dört duvar arasına kapatmak olsun, serinin ilk oyunlarında herkesi havuza sokup merdiveni kaldırmak olsun türlü cinayet yollarına başvurulur bir süre sonra.

7. Bambaşka temalara sahip evler yapmak

7. Bambaşka temalara sahip evler yapmak

Klasik evler de bir yere kadar değil mi? Bir süre sonra kendinizi bir şato, yeraltı sığınağı ya da gözlem kulesi yaparken bulabilirsiniz. Sonuçta bu noktada tek sınır sizin hayalleriniz.

8. Stratejik evlilikler planlamak

The Sims dünyasında bir süre sonra ortaya çıkan karmaşık ilişki ağının bir ayağı da bu evliliklerdir. Varlıklı bir Sim'in mirasına konmak yada evine taşınmak için gerçekleştirilebilen bu evlilikleri her The Sims oyuncusu bir kere deneyim etmiştir.

9. İyi bakılmayan bebeği almaya gelen görevliler

Ola ki bebeğinizin ağlamasına biraz geç tepki verdiniz, altını değiştirmeye vakit bulamadınız yada evladınızla sohbet etmek için çok meşgulsünüz. Geçmiş olsun, The Sims serisinde bunların affı yoktur. Bir görevli gelir ve bebeğinizi sizden alarak bilinmeyen bir yere götürür. En azından sizin yanınızda olduğundan daha iyi bakılacağı kesin.

10. Çocukları büyütene kadar akla karayı seçmek

10. Çocukları büyütene kadar akla karayı seçmek

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, The Sims serisinde çocuk büyütmek zor bir iştir. Bir çocuğu her ihtiyacı ile ilgilenerek yetişkinliğe ulaştırmaya çalışırken yarattığınız öteki Sim'ler ile neredeyse hiç ilgilenemezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eve doğru yaklaşan hırsızın yarattığı gerginlik

Sim'leriniz derin uykudayken birden müzik değişir ve o uğursuz anın geldiğini anlarsınız. Evinize doğru yaklaşan bir hırsız vardır. Hırsız alarmınız, ya da hırsızı kapı dışarı edecek başka bir seçeneğiniz yoksa Sim'inizi uyandırıp polisi arayana kadar geçen süre içinde hırsız çoğunlukla çoktan işini bitirmiş olur. Geçmiş olsun.

12. Perili evler yaratmak için işlenen seri cinayetler

Nedendir bilinmez bu oyunda perili ev yaratmak neredeyse her oyuncunun yaptığı bir eylemdir. Bahçesinde sıra sıra mezar taşlarının olduğu ve içinde hayaletlerin kol gezdiği bir evde işler de haliyle bir süre sonra çığırından çıkabiliyor.

13. Havuzsuz bir ev düşünülemez

13. Havuzsuz bir ev düşünülemez

Yaptığımız evler ne kadar küçük, ailemiz ne kadar fakir olursa olsun havuz The Sims içerisinde vazgeçilmez bir unsurdur. Evin hemen yanına iliştirilmiş ufak bir havuz ile tüm ailenizin keyfini yerine getirebilirsiniz.

14. Keşke gerçek hayatta da böyle olsa hayalleri

14. Keşke gerçek hayatta da böyle olsa hayalleri

The Sims çoğumuz için gerçek hayattaki dertlerimizi bir süreliğine kenara bırakabildiğimiz bir yaşam simülasyonu. Haliyle hayallerimizdeki hayatları oyuna da yansıtıyoruz. Durum böyle olunca da oyun oynarken hayallere dalmak kaçınılmaz oluyor.

15. Kendi evimizi, hatta mahallemizi yaratmaya çalışmak

15. Kendi evimizi, hatta mahallemizi yaratmaya çalışmak

The Sims oynarken gerçek hayattan esinlendiğimiz de oluyor haliyle. Tüm o uçuk hayallerden sıkılıp gerçekliği de oyuna yansıtmaya çalışabiliyoruz. Her The Sims oyuncusu en azından bir kez kendi evini oyunda da yaratmaya çalışmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bazı karakterleri gerçekten tanıyor gibi hissetmek

16. Bazı karakterleri gerçekten tanıyor gibi hissetmek

Dile kolay tam 25 yıllık bir seri The Sims. Serinin ilk oyunundan beri bizlerle olan bazı karakterler yıllar içerisinde adeta birer tanıdığa dönüşmüş durumdalar. Bella Goth ve Goth ailesinin kalanı da bunun en güzel örneklerinden.

17. Ve elbette ki motherlode!

Para hilesiz bir The Sims düşünülemez! Serinin yıllardır değişmeyen para hilesi motherlode ile Sim'lerinize bir anda sınıf atlatabilir, sıkıcı işlerinize gitmek yerine kendinizi evde sanata verebilirsiniz. Evde dolaşan hizmetliler, çocuk bakıcıları ve bahçıvanlar da cabası.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
104
52
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

klapaucius ;!;!;!;!;! :D

Pasif Kullanıcı

çok tatlı bir içerik olmuş

Irem Altay

testingcheatsenabled true BUNU EZBERE YAZDIM . başka bir sözüm yok.