Görüş Bildir
Haberler
Suda Geçen Hayatlar Beyazperdede

Suda Geçen Hayatlar Beyazperdede

Ulaş
08.04.2014 - 17:56
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suda Geçen Hayatlar Beyazperdede

Bodrum'da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Deniz Filmleri Festivali, 11 filmle deniz tutkusunu anlatacak.

Muğla Bodrum’da 18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Deniz Filmleri Festivali ilk kez sinema izleyicisiyle buluşuyor. İlk yılında 11 filmin gösterileceği festivalde, dünya festivallerinden filmlerin yanı sıra Türkiye’den kıyı hikâyeleri de yer alacak.

Mavi bir fon üzerinde denizi yaşam şekli haline getirmiş insanlara objektifi çeviren yönetmenlerin elinden çıkma filmlerden biri Norveçli bilimadamı Thor Heyerdahl ve beş arkadaşının Güney Amerika kıyılarından başlayıp Tahiti limanlarına uzanan öyküsünü anlatan Kon-Tiki bulunuyor. 1947 yılında gerçekleştirdikleri bu yolculuk çocuk romanı olarak uyarlanmıştı. Yapım tarihi olan 1950’de ise ‘En iyi belgesel’ dalında Oscar ödülüne uygun görülmüştü.

Festivalin yerli yapımları arasında ise Türkiye’nin son süngercilerinden biri olan Aksona Mehmet’in hikâyesinin anlatıldığı film bulunuyor. Filmin kahramanı Aksona Mehmet, Ege Denizi'nde Yunan süngercilerle birlikte yaptığı dalışların yanı sıra bu mesleğin inceliklerini anlatıyor.

Bodrum Marina’da ücretsiz gösterilecek diğer filmler arasında Robert Redfor’un Sona Doğru /All is Lost ve heykeltraş İlhan Koman’ın heykellerini sergilediği Hulda adlı geminin İsveç’ten Türkiye’ye gelene kadar süren bir yıllık hikâyesi bulunuyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/suda-ge...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın