Görüş Bildir
Haberler
Su İndirimi Kararı İBB Meclisi'nde Kabul Edildi: Hanelerde Yüzde 46, İş Yerlerinde Yüzde 10

Su İndirimi Kararı İBB Meclisi'nde Kabul Edildi: Hanelerde Yüzde 46, İş Yerlerinde Yüzde 10

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçile Ekrem İmamoğlu, nisan ayında konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi talimatını vermişti.

Oy birliği ile kabul edildi

Oy birliği ile kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de bugünkü oturumda su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı oy birliği ile kabul etti.

Her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü ücretsiz verilecek

Her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü ücretsiz verilecek

Kabul edilen düzenlemeye göre, hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü 'İnsani Su Hakkı' kapsamında ücretsiz verilecek.  'İnsani Su Hakkı' konut abonelerinin aylık tüketiminin 30 metreküplük kısmına kadar uygulanacak. 

Konutlarda uygulanan üç kademeli (0-10, 11-20, 21 metreküp ve üzeri) tarifeden vatandaş lehine düzenleme yapılarak, iki kademeli (0-15, 16 metreküp ve üzeri) tarifeye geçilecek. 

Bu kapsamda; konut aboneleri içerisinde 1. kademeden faturalandırılan abone oranı yüzde 69,5 iken yeni kademelendirme ile yüzde 90 olacak şekilde faydalanma oranı genişletildi. Örnek olarak mevcut durumda 4 kişilik bir ailenin kullanımı 1. kademede faturalandırılırken bu düzenleme ile 7 kişilik ailenin kullanımı 1. kademede kalacak. 

Konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerleri tarifesinde ise yüzde 10 indirim sağlanacak. Su satışı ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması tarifeleri birim fiyatları da TÜFE oranında aylık güncellenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekrem İmamoğlu, düzenlemenin geçmesinin ardından paylaştığı mesajda "İndirimleri kontrol ve takip etmek için lütfen faturalarınızı saklayın" diye belirtti.

İBB Meclisi bugün, İmamoğlu'nun bir diğer vaadi olan aylık öğrenci akbillerinin fiyatlarında indirim düzenlemesini de kabul etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
51
22
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Adamın yokluğunda bile fikirleri vaatleri işliyor. :) İsteyince yapılıyormuş demek ki. Yıllarca yüzde kırk altı soyulmuşuz. Bu Plagiarismler istanbul'u alır... Devamını Gör

volkan karakaş

ulan madem hek akbilde hem suda indirim yapılabiliyomuş bu zamana kadar sormazlarmı adama neden yapmadınız topunuzun allah belasını versin haram zıkkım olsun... Devamını Gör

gokhankkc1

imamoğlu çok akıllı adamsın,, sırayla hizaya sokuyorsun üstelik koltuğana oturmadan. hakettiğn yerde olacaksın başka şansı yok bu işin.