Görüş Bildir
Haberler
Stonehenge'ı İnşa Eden İşçiler Lüks Yiyeceklerle Beslenmiş: Kıymalı Turta, Kuruyemiş ve Şekerlemeler

Stonehenge'ı İnşa Eden İşçiler Lüks Yiyeceklerle Beslenmiş: Kıymalı Turta, Kuruyemiş ve Şekerlemeler

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve dünyanın en önemli tarihi anıtlarından biri olarak kabul edilen Stonehenge ile ilgili yeni bir keşif yapıldı. Arkeologlar yaptıkları kazı çalışmasında, 4 bin 500 yıl önce çalışan işçilerin nasıl beslendiğini dair kalıntılar buldu. Buna göre inşaat işçileri, yapımı ve pişirmesi karmaşık süreçler gerektiren kıymalı turta, kuruyemiş, meyveler ve çeşitli şekerlemeler tüketti. Uzmanlar, yeni keşfin dönemin sosyo-ekonomik yapısına ilişkin önemli bilgiler sunduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1986 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilen, İngiltere'nin Wiltshire kentindeki  Salisbury Ovası’nda bulunan Stonehenge, her biri yaklaşık 4,1 metre yüksekliğinde, 2,1 metre genişliğinde ve yaklaşık 25 ton ağırlığında dikili taşlardan oluşan bir çemberden meydana geliyor. Son kazı çalışmaları, Stonehenge'in inşa eden işçilerin, aralarında kıymalı turtanın da bulunduğu çeşitli meyve ve kuruyemiş içeren tatlılarla beslendiğini ortaya gösterdi.

4 bin 500 yıl önce inşa edildi

4 bin 500 yıl önce inşa edildi

İngiliz arkeoloji kurumu English Heritage liderliğindeki  uzmanlar, milattan önce 2 bin 500 dolaylarında Stonehenge inşaatçılarının yaşadığı Durrington Duvarları'nı kazdı. Durrington Duvarları, Stonehenge'in 3.2 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor ve  Stonehenge Dünya Mirası Alanı içerisinde yer alıyor. Arkeolojik kanıtlar, işçilerin,  fındık, yaban eriği,  elma ve diğer meyveleri toplayıp pişirdiğini ortaya çıkardı.

Hamur yapmak için yeterli bilgi ve donanıma sahiplerdi

Hamur yapmak için yeterli bilgi ve donanıma sahiplerdi

Bununla birlikte uzmanlar, o zamanlar bölgede yaşayan insanların ekinleri nasıl yetiştireceklerini bildiklerini ve kıymalı turta yapmak için buğday, fındık veya meşe palamudu unundan hamur işleri yapabileceklerini söyledi.  Arkeologlar, bu zengin ikramların ateşin közlerinde ısıtılan yassı bir taş veya seramik kap kullanılarak pişirilebilmiş olabileceğini aktardı.

"Bölgeye işçiler yiyeceklerle çekildi"

"Bölgeye işçiler yiyeceklerle çekildi"

English Heritage'dan tarihçi Susan Greaney, 'Fındıklara ve meyvelere et yağları eklemek, yüksek enerji verici bir öğün oluşturur. Bu tür yiyecekler, insanları Stonehenge'in inşasına yardım etmek için uzaklardan seyahat etmeye teşvik etti. Hangi tarifleri kullandıklarını asla kesin olarak bilemeyeceğiz, ancak işçilerin bir tepsi kıymalı turta ile karşılandığını hayal etmek eğlenceli” dedi. Diğer taraftan, bölgede bulunan kömürleşmiş bitki kalıntıları, araştırmacıları, gıdaların korunmasına ve lezzetli hale getirilmesine yardımcı olmak için çeşitli tariflerin kullanıldığını düşündürdü.

Tatlı yiyecekler de bulunuyor

Tatlı yiyecekler de bulunuyor

Şimdiye kadar, Stonehenge'in inşaatında çalışan emekçilerin, domuz eti, sığır eti ve süt ürünleri tükettikleri biliniyordu. Ancak, yeni keşfe kadar daha tatlı yiyecekler tüketip tüketmedikleri belirsizdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her pazartesi kıymalı turta dağıtılacak

Her pazartesi kıymalı turta dağıtılacak

Öte yandan, gönüllüler bu ayın her pazartesi günü, Stonehenge'deki neolitik ocağın çevresinde keşiften esinlenerek kıymalı turta pişirecek. Greaney, 'Stonehenge'in işçileri için kış ortasında ziyafetin gerçekten önemli olduğunu biliyoruz.Onların besleyici meyve ve kuruyemişlere erişimleri olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduğumuz için şanslıyız” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın