Görüş Bildir
Haberler
Stephen King'in Bu Dünya'dan Olmadığını Kanıtlayan 15 Kitabı

Stephen King'in Bu Dünya'dan Olmadığını Kanıtlayan 15 Kitabı

Tüm dünya da büyük bir hayran kitlesine sahip Stephen King'in birbirinden güzel ve bir o kadar da dehşet dolu 15 kitabı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. MEDYUM

15. MEDYUM

King'in yazarlık kariyerindeki üçüncü romanı. Alkolik bir babanın, bakıcılığını üstlendiği otelde, otelin karanlık geçmişi ile yüzleşmesini ve de ailesi ile arasındaki gerilim dolu ilişkileri anlatan roman, korku gerilim tarzı severler için bir başucu kitabıdır. (not; kubrick reisin beyaz perdeye aktardığı filmi kitabından bir adım daha korkunçtur)

14. MAHŞER

14. MAHŞER

Biyolojik denemeler yapılan bir kuruluştan kaçan biri, kısa süre sonra domino etkisiyle insanların yüzde doksan dokuzunu yok edecek mutasyona uğramış ölümcül bir grip mikrobunu yaymaya başlar. Hayatta kalmayı başaran korku ve şaşkınlık içindeki bir avuç insan kendilerini kurtaracak bir lider arayışı içine girer. Ve iki aday ortaya çıkar... Colorado'da bir halkevi kurmakta ısrar eden 108 yaşındaki hayırsever rahibe Abagail ve kötülükten başka bir şey düşünmeyen, kargaşadan mutlu olan şiddet yanlısı 'kötü adam' Randall Flagg...

Yalnızca düşlerde var olabileceğini sandığımız karanlık bir hikâye...

13. CHRİSTİNE

13. CHRİSTİNE

Plymouth Furry model bir araba olan Christine’in geçmişinde pek çok gizemli olay vardır.Asıl sahibinin habis ruhunu taşıyan Christine, hurda haldeyken yeni sahibine satılır ve artık önlenemez olaylar zinciri yeniden başlar.Yeni sahibinin ona saplantı derecesinde bağlanması, sözüm ona tamiri sırasında aslında onun kendi kendini yenilemesi ve çevresine yaydığı ama sahibinin asla fark edemediği ölümcül enerji, Christine’in taşıdığı katil ruhun en belirgin ipuçlarıdır.Christine sahibinin tüm zaaflarını sonuna kadar kullanarak çevresine ölüm saçarken, olan biteni en sonunda fark edenler, çareyi kendi hayatlarına dahi mal olabilecek bir son hazırlamakta bulurlar.Artık iyiyle kötünün, yaşamla ölümün mücadelesi sona erecek, Christine son hesabını verecektir.

12. HAYVAN MEZARLIĞI

12. HAYVAN MEZARLIĞI

Dr. Louis Creed ve ailesi eski kızılderili mezarlığındaki ruhların gazabına uğramışlardı... Bunun elbette nedenleri olmalıydı!..

Stephen King okurlarını, doğaüstü olaylarla bezenmiş heyecanların doruğuna götürüyor.

11. SADİST

11. SADİST

1988 yılında Dünya Fantezi Ödülleri'nde en iyi roman dalında aday gösterilmiş bu kitap ünlü yazar Paul Sheldon'un yazmış olduğu Misery Chastain kitabıyla ilgilidir. Paul, bir gün trafik kazası geçirir ve çok büyük bir hayranı olan Annie Wilkes tarafından kurtarılır, ardından hayranının evine götürülür. Annie önce, Misery'in son kitabında ne olduğunu öğrenmeye çalışır, ardında da Paul'u kendi istekleri doğrultusunda hikayeyi değiştirerek yeni bir kitap yazmaya zorlar. (not: kitabın filminde Annie Wilkes karakterini canlandıran Kathy Bates öyle bir oyunculuk sergilemiştir ki hem en iyi kadın oyuncu akademi ödülünü almış hem de King bu oyunculuk üzerine bir roman yazmıştır)

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. OYUN

10. OYUN

Yalnızca karıkoca arasında yaşanan bir oyundu bu. Gerald'ın oyunu. Ama bu kez Jessie oyun oynamak istemiyordu. Bacakları iki yana açık, kolları karyolanın başucuna kelepçelenmiş bir halde yatarken kocasının tepesinde dikilip ağzından salyalar akarak bakı-yor olması onda tiksinti uyandırmıştı, adeta kendini aşağılanmış hissediyordu. Kocasına okkalı bir tekme savurdu. Hem de en can alıcı noktasına... Kalp krizinden ölen Gerald şimdi yerde yatıyordu. Tatil için geldikleri göl kenarındaki bu yazlık evde Jessie'yi yapayalnız ve çaresiz bırakmıştı. Tanrı'nın unuttuğu bir yerde, medeni dünyaya kilometrelerce uzaktaydı. Çığlıklarını kimse duya-mazdı.Yapayalnızdı. Yalnızca kafasının içinde konuşan, tartışan kendisiyle alay eden sesler vardı.

9. DOLORES CLAİBORNE

9. DOLORES CLAİBORNE

İşte geldik King'in Kathy Bates'in sergilediği oyunculuk için yazdığı kitaba. Dolores Claiborne, kendi sözleriyle cadının biri. Aksi, ağzı bozuk ve berbat bir yaşamı var. Little Tall Adası’nda yaşayanlar, kocası Joe’nun ölümünün hikâyesini öğrenmek için otuz yıldır bekliyor. Polis ise adanın yatalak kadını ve Dolores’in işvereni olan Vera Danovan’ın bir gün önceki ölümünü merak ediyor. Konuşmaktan başka çaresi olmayan Dolores Claiborne’nun anlattıkları, onun hem itirafı hem de savunması...

8. ÇILGINLIĞIN ÖTESİ

8. ÇILGINLIĞIN ÖTESİ

Korunmasız bir kadın için böylesi dehşetli bir dünyada yaşamanın zorluğunu bilenleriniz vardır mutlaka. Siz de Rose gibi kötülük timsali bir kocaya sahipseniz çıkış yollarınız tek bir noktada birleşecektir. Kaçışta!... Ne var ki Rose diğer kader arkadaşlarından farklı olarak, peşine düşen kocasının artık aklının sınırlarını çoktan aştığını ve çılgınlığın ötesine geçtiğini biliyordu. Her solukta tehlikeli bir dönmedolaba binmiş gibi yaşamla ölüm, hayalle gerçek arasında dönüp duruyordu...

7. KEMİK TORBASI

7. KEMİK TORBASI

Stephen king okurlarını tutsak edecek unutulmaz eserinde, yitik bir aşkın zincirlerini kıramayan, eski gizemlerin hayalleriyle boğuşan bir erkeğin yaşamında filizlenmeye başlayan yeni bir aşkın doğuşunu ve iki ateş arasında kalan masum bir çocuğun öyküsünü anlatıyor. Stephen King, 'Kemik Torbası' adlı yapıtıyla 1999 yılında İngiltere'de 'Bram Stoker' ödülünü kazanmıştır.

6. BUİCK 8

6. BUİCK 8

Eyalet polisinin Pennsylvania kırsalında 1979'dan beri gizlediği bir sır vardı. Uzun süre gizlenen bu sır yirmi iki yıl sonra beklenmedik şekilde ortaya çıkacaktı...

Buick 8 ölümcül sırlara arşı duyduğumuz tutkuyu, bilinmeyen olaylara yanıt bulma sevdamızı, esrar perdesini aralama merak ve cesaretimizi dile getiren, soluk soluğa okuyacağınız bir yapıt.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. DUMA ADASI

5. DUMA ADASI

Kötü talihi Edgar Freemantle'yi inşaat alanında yakalar. Üstüne düşen vinç sağ kolunu koparır, konuşma ve düşünme yetisini hasara uğratır. Mutlu evliliği aniden biter, nekahet dönemi karabasana dönüşür. Edgar kazadan sağ kurtulduğuna pişmandır. 'Coğrafi bir deği-şiklik' yapıp çok uzaklara gitmesini öneren psikiyatrı, 'Neyin onu mutlu ettiğini,' sorar. 'Resim yapmak,' yanıtını alır. Edgar, Florida sahilinde Duma Adası'nda ev kiralar. Meksika Körfezi'ndeki muhteşem günbatımı ona resim yapmasını fısıldar. Ve Edgar resim yapma-ya başlar. Edgar münzevi yaşamının duvarlarını yıkar, dostlar edinmeye başlar. Kendi yaralarından söz etmekten çekinen ve onunla aynı hamurdan yoğrulmuş Wireman'la kökleri Duma Adası'nın derinliklerine uzanan yaşlı Elizabeth'le tanışır. Harikalar yaratan becerisi onun silahı olur. Elizabeth'in geçmişinden sayfalar açılıp kadının çocukluğundaki hayaletler ortaya çıkınca onarılmaz yıkımlar başlar...

4. O

4. O

Küçük bir Amerikan kasabası olan Derry'yi diğer kasabalardan farklı kılan şey, kanalizasyon mazgallarının altındaki dehlizlerde yaşayan, kendini kimi zaman kâbuslarda, kimi zaman da gerçek hayatta gösteren bir yaratığın, insanları kendi karanlık dünyasına çeken esrarengiz bir gücün varlığıdır. Bu korkunç yaratıkla uzun yıllar önce savaşıp ardından kasabayı terk eden ve kendilerine yeni bir hayat kurmuş olan yedi çocuk, artık birer yetişkin olmuş ve yaşadıkları dehşet dolu günleri unutmuşlardır. Ancak, anılarının derinliklerine gömülen yaratık yıllar sonra yeniden harekete geçince, onunla bir kez daha hesaplaşmak zorunda kalırlar. Geçmişte kalan kâbuslar, şimdiki zamanda korkunç bir gerçeğe dönüşmüştür artık. Stephen King'in yazımını dört yılda tamamladığı ölümsüz başyapıtının sansürsüz ve eksiksiz metnini okurken tam da Daily Express'in tarif ettiği gibi, kendinizi O'nun karanlık dünyasında hissedeceksiniz.

3. 11/22/63

3. 11/22/63

22 Kasım 1963'te, Dallas'ta üç el silah sesi duyuldu, Başkan Kennedy öldü ve dünya tarihi değişti. Peki, bütün bunları değiştirme şansınız olsaydı? Kendi kuşağının sosyal, kültürel ve politik meselelerini sindirmiş bir yazar olan Stephen King, bu mükemmel kurgulanmış gövde gösterisinde okuyucuları geçmişe uzanan inanılmaz bir yolculuğa çıkarıyor. 

Her şey Maine'deki Lisbon Falls kasabasında yaşayan ve fazladan iki kuruş kazanmak için sınavlara hazırlık derslerine giren 35 yaşındaki İngilizce öğretmeni Jake Epping'le başlıyor. Öğrencilerinden kompozisyon ödevi olarak hayatlarını değiştiren bir olayı yazmalarını isteyen Epping, nefesini kesen bir ödevle karşılaşıyor: Harry Dunning'in babasının elli yıl önce eline çekici alıp ailesini katlettiği gecenin tüyler ürpertici hikâyesi. O kompozisyonu okuduğu an, Jake için bir dönüm noktası. Tıpkı 1963'ün ABD tarihi için bir dönüm noktası olması gibi… Kısa süre sonra kasabadaki lokantanın sahibi ve Jake'in arkadaşı olan Al, ona bir sır veriyor: Deposu, aslında geçmişe, 1958'deki belirli bir güne açılan bir geçit. Ve Al, Jake'ten saplantı haline getirdiği görevi devralmasını, Kennedy suikastını engellemesini istiyor. Böylece Jake, George Amberson olarak Ike, JFK ve Elvis'in, büyük Amerikan arabalarının ve fiyonklu çorapların dünyasında, herkesin her yerde sigara içtiği bir Amerika'da yeni bir hayata başlıyor. Maine'deki Dunning ailesinin yaşadığı boğucu Derry şehrinden, Jake'in hayatının aşkıyla karşılaştığı Teksas'taki sevgi dolu Jodie kasabasına, Lee Harvey Oswald'a ve Dallas'a uzanan bu romanda; geçmiş, geçmiş olmaktan çıkıp gerilim ve heyecan dozu yüksek bir maceraya dönüşüyor.

2. YEŞİL YOL

2. YEŞİL YOL

Acımasız, katillerin bulunduğu Could Mountain hapishanesinin E bloğuna hoş geldiniz. Buradaki mahkumlar 'Yaşlı Sparky' diye bilinen elektrikli sandalye için sıralarını beklerlerdi. Hapishane gardiyanlarından Paul Edgecombe için bütün katiller aynıydı. Ta ki John Coffey adındaki mahkumla tanışıncaya dek. Dev cüsseli, çocuk kalpli bu adam Edgecombe'un hayatını değiştirecekti.

En iyi roman Bram Stoker Ödülünü alan bu romanın filmi 4 dalda oscar adayı olmuştur.

1. KUŞKU MEVSİMİ

1. KUŞKU MEVSİMİ

Usta yazar Stephen King'in novela türündeki öykülerinden oluşan Kuşku Mevsimi, en fazla 'Shawshank Redemption' adlı filme çekilmiş öyküsüyle büyük ilgi gördü. Ülkemizde 'Esaretin Bedeli' ismiyle hafızalara kazınan film, Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı 'En İyi 100 Film' listesinde yer almaktadır. Bugüne dek pek çok yapıtı film ve TV dizisi olarak yorumlanan yazarın Kuşku Mevsimi adlı romanında; Yetenekli Öğrenci, Esaretin Bedeli (Shawshank Redemption) ve Solunum Metodu adlı üç öykü bulunuyor. Stephen King, Kuşku Mevsimi ile yalnızca korku ve gerilimde değil dram türünde de usta bir yazar oduğunu kanıtlıyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın