Görüş Bildir
Haberler
Stephen Hawking: 'Dünya'nın Sonu Yakın'

Stephen Hawking: 'Dünya'nın Sonu Yakın'

Ulaş
21.02.2015 - 11:02 Son Güncelleme: 12.05.2022 - 13:27
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika'dan gelen konuklarına Londra Bilim Müzesi'ni gezdiren Stephen Hawking'e basın mensupları da eşlik etti. Ünlü fizikçi, 'İnsanlığı kurtarmak için başka gezegenlerde koloniler kurmalıyız' dedi.

Yaşayan bilim insanları arasında dünyada en çok tanınan isimlerden Stephen Hawking, müze gezisi esnasında, 'İnsanlığı kurtarmak için başka gezegenlerde koloniler kurmak zorundayız' dedi.

Hawking, 'Bu saldırganlık, medeniyetin ve insanlığın sonunu getirebilir. Ancak uzayda yolculuk bizi başka bir yöne götürebilir. Bu insanoğlunun geleceği için gerekli. Başka bir gezegende koloni kurma olasılığını, canlılar için bir tür 'hayat sigortası' olarak algılamalıyız' dedi.

Londra Bilim Müzesi'ni gezen Amerikalı konuklardan Adaeze Uyanwah, insanlığın sonunun nasıl geleceğini sorunca Hawking şunları söyledi:

'İnsanoğlunun saldırganlığı nükleer savaşlara yol açabilir. Böylece medeniyet sona erer ve insanlık biter. Hiçbir problemimizin çözümü Dünya'da yok. Ama Dünya bize başka bir perspektif sunuyor. İnsanoğlunun geleceğinin uzayda olduğuna inanıyorum. İnsanlar başka gezegenlerde koloni kurarak soylarını devam ettirebilirler.'

Hawking ayrıca 'yapay zeka'nın da insanlığın sonunu getirebileceğini söyledi.

  • CNN Türk
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/bilim-te...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
0
0
0