Görüş Bildir
Haberler
Spotify iTunes'u Solladı!

Spotify iTunes'u Solladı!

Batuhan
06.11.2014 - 10:59

Online müzik servisi Spotify, Avrupa'da Apple'ın müzik servisi iTunes'u geride bıraktı. İki rakip müzik platformu arasında telif ödemelerinde önemli bir fark bulunuyor.

İsviçreli online müzik servisi Spotify giderek yaygınlaşıyor. Aralarında Sony, Werner Music, EMI, Universal gibi büyük plak şirketlerinin bulunduğu birçok kuruluşun arşivini tüketicilere ücretsiz ya da abonelik ile sunan Spotify , hak sahiplerine de kazanç sağlıyor.

Telif ödemesinde iTunes'u solladı

Apple 'ın müzik servisi iTunes 'un satın alma tabanlı yapısına karşı, reklamlı - ücretsiz ya da reklamsız - ücretli müzik dinleme yöntemi sunan Spotify, Avrupa'da iTunes 'ı geride bırakmayı başardı. İsviçreli şirket, kendi kıtasında hak sahiplerine Apple 'dan daha fazla telif ödemesi gerçekleştiriyor.

Yüzde 13'lük üstünlük

Kobalt Music Publishing'in verilerine göre, Spotify 'in Avrupa'daki telif ödemeleri Apple 'ın iTunes için gerçekleştirdiği telif ödemelerinden yüzde 13 oranında daha fazla. Kobalt Music'in listelerinde yer alan 6000 sanatçı yapılan ödemelerin temel alındığı bu araştırmada Bob Dylan, Dave Grolh, Maroon 5, Max Martin gibi güçlü isimler yer alıyor.

iTunes kan kaybediyor

Spotify ve benzeri online müzik akış servislerinin bir süredir Apple' ı köşeye sıkıştırdığı bilinen bir durum. Müzik piyasası ' albüm / parça satın al' sisteminden çok, ' ücretsiz dinle ya da daha fazlası için abone ol' şeklinde özetlenebilecek sisteme doğru kayıyor. Geçtiğimiz yıllarda iTunes Radio hizmetini duyuran Apple 'ın gelecekte kendi online müzik servisini hizmete sokması bekleniyor.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/spotify-itunes...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0