Görüş Bildir
Haberler
Spor Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Spor Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pilates Zamanı
20.05.2014 - 10:57 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 12:47

Spor yapmak, yaaşam kalitemizi son derece arttıracaktır. Spor yaparken yapılan sporun çeşidine göre dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. Ancak, spor yaparken genel olarak dikkat edilmesi gereken de bir takım kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara dikkat etmek ve özen göstermek spor sürecinizi daha verimli geçirmenize ve sporun vücudunzda yaratacak iyileştirmelerden daha fazla faydalanmanızı sağlayacaktır.

Şimdi, biraz genel kurallardan bahsedelim…

Spor yaparken dikkat etmeniz gereken ilk maddelerden biri bol su içmektir. Spor ile çok fazla uğraşmayan birinin günde içmesi gereken 1,5 lt su spor yapan kişide 2,5lt’ye çıkıyor.

Sporu kesinlikle zayıflamak için yapmayın. Sağlıklı yaşam için tercih edin ve severek devam edin. Kilo vermek amaç değil, sonuç olmalı… Amacınız, sağlıklı yaşam için spor yapmayı alışkanlık haline getirme isteği olmalıdır.

Terlemeye ve açlığa dilkat etmelisiniz. Beslenmeniz, düzenli ve sağlıklı tercihlerden oluşmalıdır. Aç bir vücutla spor yapmamalı, öğününüzü tamamlamalı ve yemek yedikten bir-iki saat sonra spora hafifçe başlamalı daha sonra ritmi arttırırsınız.

Spora uygun giyimi tercih etmelisiniz. Bunun için sitemizde yer alan spor için uygun giyim yazımıza göz atarak bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: http://www.pilateszamani.com/spor-yap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın