Görüş Bildir
Haberler
Spor Salonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Spor Salonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Umut Soy
24.07.2014 - 05:07 Son Güncelleme: 24.07.2014 - 11:43

Spor Salonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Spor salonu secerken dikkatli olmalisiniz.Uygun bir salon sizi spor yaparken rahat ettirecektir ve gelisiminizi olumlu yonde etkilecektir.Bu yazida sizlere spor salonu secerken dikkat etmeniz gereken bazi noktalara deginecegim.Ilk olarak sakin salonu gezmeden kayit olmayin.

  • Spor salonunuzun konumu evinize yakin olmalidir.Devamli gidip geleceginiz icin yakin olan yer sizin icin daha iyidir.Eger uzak bir salona giderseniz.Bir sure sonra o gittiginiz yol size zul gelecektir.

  • Spor salonlarini fiyatlari bulundugu yere,hocalarina,aletlerine vb. durumlar nedeniyle degisiklik gostermektedir.Spor salonuna kayit yaptirmadan once planlamanizi yapmalisiniz.Eger planlamaniz yoksa uzun sureli uyeliklerden kacinin.

  • Spor salonundaki uyelerde seciminizde buyuk bir etkendir.Bazi spor salonlarina insanlar sadece ortam ve cevre edinmek icin gelirler.Uyeleri,yas gruplarini ve amaclarini iyi gozlemlemelisiniz.

  • Salon secerken salonun size sunabilecegi olanaklarida degerlendirin.Havuz,masaj,sauna,plates gibi bircok secenek olabilir.

  • Salon secerken calisma saatlerinide dikkate almalisiniz.Normal gunlere ve tatil gunlerindeki saatleri dikkatlice inceleyin.

  • Salondaki en buyuk etken hocalardir.Hocalarin kacinci derece antrenor olduklarini ogrenin.Daha onceki basarilarina bakin.Yetistirdigi sporcularla konusun.Hoca sizin her isteginize karsilik verebilmeli.

  • Kayit olmayi dusundugunuz spor salonunda yapilan toplu aktiviteler spordan bunaldiginiz anda sizlere yardimci olur.

  • Salondaki ekipmanlarin tipleri ve kaliteleri cokta onemsenecek bir konu degil.Aslinda istediginiz kaslari uygun calistirabilecek makinalar var ise bu size yeterli olacaktir.Zaten hocaniz iyiyse sizi birkac aletle bile ileri seviyelere tasiyabilir.

  • Spor salonunda onemli noktalardan birisi de temizliktir.Soyunma odalari,duslar,tuvaletlerin temizligi ortamin temizligi cok onemlidir.Sonucta spor salonlari herkesin terledigi bir ortam.Hijyenin tam saglandigi salonlari tercih etmelisiniz.

Spor salonu secerken dikkat etmeniz gerekenler bu kadar.

Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/07/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın