Görüş Bildir
Haberler
SPOR Dallarının Cinsiyete Göre Değerlendirmesi...

SPOR Dallarının Cinsiyete Göre Değerlendirmesi...

Emin Düşdü
07.07.2017 - 02:30

1-Futbol

Çağımızın Vazgeçilmezi Futbol en çok ilgi gören spor Dalıdır. Ayaklar ile oynanıp Kaleci Harici Topun Ele Değmesi Yasaktır! Dünyadaki Tüm ülkelerde severek oynanır.

En iyi Ülkeler:  İngiltere(Pilot),İspanya Arjantin,Brezilya,Almanya

Erkekler Arasındaki Popülarite: 10/10

Bayanlar Arasındaki Popularite: 3/10

Kişisel Yorum: Ben futbolun tamamiyle bir erkek sporu olduğuna inanıyorum. Çünkü Fazlasıyla kondisyon ve Güç gerekiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2-Basketbol

Basketbol El ile oynanan bir spor dalı olup Futboldan sonra en popüler spordur. Oyuncuların Zıplama hareketlerinden dolayı boyları normal insanlara göre daha uzundur. Dünyada severek oynanır fakat İngiltere gibi ülkelerde nedense pek popüler değildir.

En İyi Ülkeler: ABD,Fransa,İspanya,Sırbistan,Türkiye,Almanya,Rusya

Erkekler Arasındaki Popülarite: 9/10

Bayanlar Arasındaki Popülarite: 7/10

Kişisel Yorum: Basketbol biraz cinsiyete göre ortada kalsada kesinlikle erkek basketbolu daha güzel ve zevkli oluyor. 1 tık erkek basketbolu önde 

3-Voleybol

Voleybol file ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde iki takım tarafından topla oynanan bir spordur. Ülkelerde pek popüler değildir ancak sevenide gerçekten sever hiçbir maçı kaçırmaz. Dünyada popülerlikte ilk 5 e girebilir.

En iyi Ülkeler: Brezilya,ABD,Rusya,Çin

Erkekler Arasındaki Popülarite:6/10

Bayanlar Arasındaki Popülarite:8/10

Kişisel Yorum: Voleybol kesinlikle bayan oyunu olmalı diye düşünüyorum. Refleks Esneklik isteyen bir oyun.

4-Tenis

Tenis,raket ve topla iki kişi arasında ya da ikişer kişilik iki takım arasında oynanan bir spordur. Dünyada çeşitli turnuvalar düzenlenir ve oyuncular bu turnuvalardan puan toplayarak ATP sırasını yükseltirler.

Görsel açıdan en güzel spordur skor süprize çok yatkın olup her an değişebilir.

En iyi Ülkeler:İsviçre,Sırbistan,Rusya,ABD,İngiltere,Japonya

Erkekler Arasındaki Popülarite: 7/10

Bayanlar Arasındaki Popularite: 8/10

Kişisel Yorum: Teniste erkekler daha güven verici oynasada, ben Bayan sporu olarak düşünüyorum.

5-Hentbol

Hentbol, altısı saha içinde, biri kalede olmak üzere yedi oyuncuyla oynanan bir takım sporudur. Oyun süresi 30'ar dakikalık iki devreden oluşur. Stratejik açıdan futbola benzer ancak top elle oynanır.

En iyi Ülkeler: Fransa,İsveç,Almanya,Danimarka,İspanya

Erkekler Arasında Popülarite: 4/10

Bayanlar Arasında Popülarite:6/10

Kişisel Yorum: Futboldan dolayı mıdır bilinmez ama Hentbol çok popüler olmamakla beraber Sahanın küçük olması topun elde olması gibi faktörlerden Bayanlara daha çok yakışan bir spordur.

6-Hokey

Hokey iki takım arasında bir ucu kıvrık sopalarla oynanan bir top oyunudur. Çim,Buz,Yol,Sualtı olmak üzere 4 çeşidi vardır. Ülkemizde pek popüler bir spor olmasada Dünyanın çeşitli yerlerinde severek oynanır.

En iyi Ülkeler: Kanada, İsveç,ABD,Rusya

Erkekler Arasında Popülarite:8/10

Bayanlar Arasında Popülarite: 5/10

Kişisel Yorum: Top(yada herneyse:)) yere geldimi nedense erkekler arasında popülarite kazanıyor dünyada bir sürü Hokey takımları var ancak Bayan hokey takımları erkeklerinki kadar popüler değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7-Atletizm

Çok çeşitli dallara ayrılan atletizm Tüm dünyada severek yapılmaktadır. Üstelik Her dalda farkı ülkeler kendilerini kanıtlamış ve madalyalar almıştır.

En iyi Ülkeler: Çoğu ülke kendini göstermiştir.

Erkekler Arasında Popülarite: 8/10

Bayanlar Arasında Popularite:8/10

Kişisel yorum: Atletizmde cinsiyet ayrımı pek yapılamaz 2 cinsiyetede yakışan bir oyundur. Erkekler düz parkurlar Güç,Atma tarzı konularda iyi olurken Bayanlar engelli parkur,Zıplama tarzı oyunlarda iyidir.

8-Motor Sporları

Motor Sporlarını diğerlerinden farklı kılan özellik fazla bir efor sarfetmeden tamamen beyin kontrolü ile yapılan bir spor olmasıdır. Tehlikeli sporlar olup yaralanma ihtimalleri vardır. Dünyada genellikle gelişmiş ülkelerde populer bir spor dalıdır.

En iyi Ülkeler: Genellikle Gelişmiş ülkelerde yapılır.

Erkekler Arasında Popülarite: 7/10

Bayanlar Arasında Popularite: 2/10

Kişisel yorum: Erkekler bu sporu daha çok sever tabiki küçükken bebek yerine araba oynamış bi bayanda bu sporu yapacaktır. Bayanlarda bu sporlar ile uğraşmaktadır fakat erkekler daha baskındır.

9-Su Sporları (Yüzme,Atlama,Bale,Su Topu)

Havuz içinde Yapılan su sporlarını başka bir kategoriye koymak doğru olur ayrıca Kayık Kano Rafting tarzı sporlarda bu kategoride sayılır. Kişisel veya Takım olarak oynanabilir. Dünyada şartlara göre su sporları yapılmaktadır.(yani nehri olmayan bir ülkede rafting yapılamaz).

En iyi ülkeler: Avrupa ve Kuzey Amerika Ülkeleri

Erkekler Arasındaki Popülarite:7/10

Bayanlar Arasındaki Popülarite:6/10

Kişisel Yorum: Su sporları çok çeşitli olduğu için cinsiyete bağlamak zordur. özet geçersek havuz içinde olan sporlar bayanlara yakışırken. Fazla efor gerektiren Kürek çekme,Su topu gibi oyunlar Erkeklere daha çok uyar.

10- Dövüş Sporları

Çeşitli kurallara bağlanarak sistemleştirilmiş fiziksel mücadele ve talim geleneklerinin ve spor dallarının ortak adıdır. Bir kısmı özel silah ve ekipmanlar gerektirir. Dünyada bu konuda kendini belli etmiş ülkeler vardır.

En iyi Ülkeler:Çin(Kunfu) Japonya(Aikido),Kore(Tekvando),Türkiye(Güreş)

Erkekler Arasındaki Popülarite:9/10

Bayanlar Arasındaki Popularite:7/10

Kişisel Yorum: Ne yazıkkı buda erkek sporu olup erkeklerin ilgi ile takip ettiği bir spor dalıdır ancak bayanlarda bu sporda büyük başarılara sahip olmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın