Görüş Bildir
Haberler
Spiegel: 'Türkiye Nitelikli Mültecilere İzin Vermiyor'

etiket Spiegel: 'Türkiye Nitelikli Mültecilere İzin Vermiyor'

Türkiye ve AB arasında varılan mülteci anlaşmasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Alman haber dergisi Spiegel'de yer alan iddiaya göre Türkiye, nitelikli Suriyeli mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine göç etmesine izin vermiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spiegel, birçok Avrupa ülkesinin son dönemde Türkiye'den AB'ye gönderilen Suriyelilerin sıklıkla ağır hasta ya da eğitimsiz olduğuna dikkat çektiğini yazdı. 

Deutsche Welle'in aktardığı habere göre, Brüksel'de AB ülkeleri arasında düzenlenen kapalı bir oturumda Lüksemburglu temsilciler, Türkiye'den AB'ye önerilen sığınmacı listesinde dikkat çekici biçimde 'ağır sağlık sorunları olan ve eğitim düzeyi düşük mültecilerin' yer aldığı konusunda uyardı.

Haberde Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un elindeki veriler, Türk makamlarının son dönemde yüksek nitelikli mültecilerin yurt dışına çıkış izinlerini son anda iptal ettiğine işaret ediyor. Seyehat izni iptal edilen Suriyelilerin çoğunun mühendis, doktor gibi iyi eğitim almış iş gücü olduğuna dikkat çekiliyor.

Bir diğer iddia da Türkiye'nin BM Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR)'ne resmi bir başvuruda bulunarak Suriyeli akademisyenlerin Türkiye'den çıkışlarına izin verilmeyeceğinin iletildiği.

Türk makamlarından ise iddialara yönelik henüz  bir açıklama yapılmadı.

Türkiye ve AB arasında yapılan mülteci anlaşması uyarınca AB'ye yasa dışı yollarla gelen ve Türkiye'ye geri gönderilen her Suriyeli karşılığında AB de Türkiye'den yasal yollarla bir Suriyeli kabul ediyor.

Deutsche Welle Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
98
23
11
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Peki amına koduklarım siz neden nitelikli mültecilerin peşindesiniz diye sormazlar mı adama.. İnsan insandır falan fistan edebiyatı yapıp duruyorsunuz ya yı... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Avrupa sadece nitelikli olanları alırken sıkıntı yok, biz vermeyince aooooooo

asdfgh

o kadar insan alıyoruz 3 tanesi okumuş çıkıyo ona da göz dikiyolar ya