Görüş Bildir
Haberler
SpaceX'te Çalışan Türk Mühendisten İtiraflar: 'Adada Aç Kaldık, Köle Gibi Çalıştık'

SpaceX'te Çalışan Türk Mühendisten İtiraflar: 'Adada Aç Kaldık, Köle Gibi Çalıştık'

Batuhan
04.03.2021 - 09:56

Elon Musk'ın yönettiği SpaceX’in uzaya fırlattığı ilk roket Falcon-1 projesinde çalışan Türk mühendis Bülent Altan, Pasifik Okyanusu ortasındaki adada aç bırakıldıklarını ve isyana sürüklendiklerini anlattı. Altan, adada kendilerini köle gibi hissettiklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasaya yeni çıkan ve ABD’li girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay teknolojisi şirketi SpaceX’in ilk günlerinin anlatıldığı “Liftoff” (Kalkış) isimli kitapta, mühendislerin başarı için Musk tarafından nasıl zorlandığına dair bilgiler yer alıyor.

"Tüm gücümüz elimizden alınmış köleler gibi hissettik"

"Tüm gücümüz elimizden alınmış köleler gibi hissettik"

Eric Berger’in kaleme aldığı kitaba göre, Pasifik Okyanusu’ndaki küçük bir ada olan Omelek’te fırlatma rampasının inşaası ve Falcon-1 roketi için çalışan mühendisler arasında yer alan Bülent Altan, “Omelek’te tüm gücümüz elimizden alınmış köleler gibi hissettik” dedi.

Hürriyet'te Razi Canikligl'in haberine görekitapta adadaki ilk yıl boyunca lojistiğin çok zayıf olduğu ve gıda ihtiyaçlarının teslimatının genellikle geciktiği belirtildi. Altan’ın yanı sıra diğer mühendislerin de yaşadıklarına kitapta yer verildi.

"Uçaktan atılan dondurulmuş tavukları aldık"

"Uçaktan atılan dondurulmuş tavukları aldık"

2005 yılı sonbaharında bir gün mühendis ve işçilerin isyan edip greve başladıkları, bir süre adada sadece yiyecek bekleyen ‘vahşi hayvanlar’ gibi oturduktan sonra, adaya iniş yapamayan uçaktan atılan dondurulmuş tavuk kanatları ve sigaraları aldıkları belirtildi.

İlk fırlatmada roket okyanusa düştü

İlk fırlatmada roket okyanusa düştü

Kitapta ayrıca Falcon-1 roketinin ilk fırlatma denemesinde roketin alev alıp okyanusa düştüğü, Mart 2007’deki ikinci denemede ilk defa uzaya ulaştığı bilgileri de yer alıyor.

Üçüncü uçuşunu başarıyla tamamlandıktan sonra Omelek’teki çalışanların artık yemek pişirecekleri iyi stoklanmış bir mutfağı ve sınırsız içeceklerin bulunduğu soğutmalı bir deniz minibüsüne sahip oldukları da belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
27
18
11
8
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

1. Neden bir tek sen ağlıyorsun? 2. Kaç para kazandın orada köle olmak için? 3. İnsanlık için bir şey yapıyorken her türlü zorluğa katlanmak mı, sızlanmak mı... Devamını Gör

B

Elon Musk'ın kendisı yemek yemiyor. kahvaltıda kahve içip öğle yemeğinde de ayak üstü 5 dakika bir şeyler atıştırıyormuş. doğrudur iddialar da abi sen niye k... Devamını Gör

Söyledim gitti

Bizde evden keyifli keyifli çalışıyoruz. Xspace bizi kıskaniyeee..