Görüş Bildir
Haberler
Sözleşmeli Öğretmenliğin Detayları Belli Oldu!

Sözleşmeli Öğretmenliğin Detayları Belli Oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 2011 yılında kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik uygulaması geri geldi. Üstelik sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da değil öğretmen açığının olduğu her yerde uygulanabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözleşmeli öğretmenlik alımı nasıl olacak?

Sözleşmeli öğretmenlik alımı nasıl olacak?

OHAL kararnamesiyle sözleşmeli öğretmenlik kesinleşti. 27 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan OHAL kararnamesiyle sözleşmeli öğretmenlerle ilgili ayrıntılar da belli olmaya başladı. 

Sözleşmeli öğretmen alımı, genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlardan, KPSS puan sırasına konulmak kaydıyla yapılacak. Her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atama yapılacak.

Madde uyarınca atanan sözleşmeli öğretmenler dört yıl süreyle başka bir yere atanamayacak, istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabi olacak.

Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulacak, sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanacak.

Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın