Görüş Bildir
Haberler
Sözcü Gazetesi'nden Haber Başlığı ve İçeriği Alakasız 10 Örnek

Sözcü Gazetesi'nden Haber Başlığı ve İçeriği Alakasız 10 Örnek

Kırmızı Kalem
10.02.2015 - 18:18 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:16

Facebook veya Twitter'da bağlantısı verilen haberlerin başlıkları ve içerikleri arasındaki çarpıcı farklılıklar.

Hepiniz mutlaka karşılaşmışsınızdır, 'şokkk, bakın ünlü oyuncunun başına ne geldi?' bağlantıya bir hevesle tıklarsınız ve içerik gerçekten şok edicidir. Ünlü oyuncunun kedisi tırnaklarını ünlümüzün kıyafetine geçirmiştir. Olay tam olarak bundan ibaret olmasına rağmen, haberin tıklanmasını sağlamak için bütün gazetelerin facebook ve twitter sayfaları bu tarz tebessüm ettiren oyunlara başvurmaktadır.

Şunu belirtmekte fayda var, hedefimiz asla bir gazeteyi hedef göstermek değildir. İçerik hazırlayıcısı olarak takip ettiğim ve sık sık dikkatimi çeken gazete sözcü gazetesi olduğu için bu galeriye onu seçmiş bulunuyorum. Rahatsızlık duyulması için değil, 'ahah, evet ya, benim de başıma geldi' dedirtebilmek için hazırlanmıştır. Sürç-i lisan ettiysek şimdiden affola.

Haydi gelin bir göz atalım :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Erdoğan kendine hakaret eden bakanı açıkladı!

1. Erdoğan kendine hakaret eden bakanı açıkladı!

Suudi Arabistan'da Erdoğan'a hakaret eden bir bakan, yeni kral tarafından görevinden alınmış. Ama sosyal paylaşım sitesindeki başlığa göre hakaret eden bakan görevden alınmış, bir de Erdoğan tarafından kimliği açıklanmış.

Haberin içeriğinde ise sadece o bakanın kral tarafından görevden alındığı yazılı. kimdir necidir yazmıyor. Adını geçtim, ne bakanı olduğu bile yazmıyor.

“Bana hakaret eden bakanı görevden aldı”

2. Flaş, Flaş, Flaşş. Fuat avni belirlendi!

2. Flaş, Flaş, Flaşş. Fuat avni belirlendi!

Haberin başlığını okuduğunuzda, vay be demek sonunda adamı buldular demekki. Dur bir tıklayayım da kimmiş öğreneyim. Veee sürprizz.

haberin içeriğine göre, 'fuat avniye istanbul emniyetinden bilgi sızdıran isimlerin deşifre olduğu iddia edildi.' Bırakın fuat avninin kimliğinin ortaya çıkarılmasını, ona bilgi sızdıranların deşifre edildiği bile iddia boyutunda.

Fuat Avni’nin köstebekleri belirlendi!..

3. Mazhar Alanson'dan olay sözler!

3. Mazhar Alanson'dan olay sözler!

Haber başlığını bir okuyorsunuz, gözünüzün önüne şöyle bir şey geliyor, 'mazhar alanson ağzına geleni söylemiş, birini yerin dibine sokmuş' falan. Haberi bir tıklıyorsunuz ki;

Mazhar Alanson, tamamen yarışmanın formatına uygun şekilde şarkı seçimini, eksiklikleri ve olması gerekenleri, kendisine uygun bir üslupla söylemekte. Yani yine başlığın tuzağına düştük.

Mazhar Alanson’dan olay sözler!

4. 7. Çocukları Türkiyeden!

4. 7. Çocukları Türkiyeden!

Brad abimizle Angelina bacımızın resmini koymuşlar ve demişler ki, 7. çocukları Türkiyeden. Evet hepimizin bildiği gibi, dünyanın çeşitli yerlerinden evlat edinmeyi seven bir aile. Peki bu güzide çiftimiz acaba memleketimizin hangi evladını, hangi sebeple evlat edinmiş. tıklıyorsunuz linki;

Haber yine kesin değil, sadece bir iddia. Ayrıca çocuk da Türkiye'den değil. Hatay altınözündeki bir sığınmacı kampında bulunan Suriyeli bir çocuk. Yani Suriyeden.

Yedinci çocukları Türkiye’den

5. Büyük şokkk! 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası!

5. Büyük şokkk! 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası!

Haberin başlığı bu şekilde atılmış. Resimde de öfkeli bir volkan demirel görüntüsü. Şimdi bu başlığı okuyunca, hapis cezası, volkan falan ipuçları birleşiyor ve acaba volkan neden ceza almış ki? diye düşünüp tıklıyorsunuz linki;

Meğer Kazakistan maçı öncesi Volkan Demirel'e küfür eden adama açılan davada mahkemenin istediği cezanın bu olduğunu görüp rahat bir nefes alıyorsunuz. Zira bu şahısa ceza kesilmesi bizi şok edecek bir durum değil.

2 yıl 8 aya kadar hapis cezası - Amk Spor Gazetesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. SON DAKİKA-Fransa yine şokta-BİR SALDIRI DAHA!

6. SON DAKİKA-Fransa yine şokta-BİR SALDIRI DAHA!

Haber başlığını okuduğum anda, aklımdan ilk geçen şu oluyor; Eyvahh, charlie hebdo muhabbetinden dolayı İslami terörün hortladığı Fransa'da yine islami cepheden bir saldırı gerçekleşti. Çünkü bir saldırı daha diyince, önceki saldırının da tazeliği hala devam ettiğinden, bu düşünce beliriyor insanın zihninde. bir heyecanla bağlantıya tıklıyorsunuz;

Marsilyada uyuşturucu çetesi olduğundan şüphelenilen bir grup etrafa ateş açtı. Yani sandığınız gibi değil, sakin olun. ölen kalan yok. Öylesine bir ateş açma olayı. İslami bir durum da yok.

Fransa’da polise silahlı saldırı

7. Uzmanlar uyardı! Kesinlikle evde denemeyin(+18)!

7. Uzmanlar uyardı! Kesinlikle evde denemeyin(+18)!

Haber başlığını ve resmini gördüğünüz. Allah için aklınıza ilk ne geldi? Benim aklıma bir videodaki cinsel bir fantezinin ya da pozisyonun insan sağlığına zarar verebilecek nitelikte olduğu ve asla denenmemesi gerektiğidir. Biraz da +18in etkisiyle acaba ne var ki? merakıyla tıklıyoruz bağlantıyı;

Erotizm dozu yüksek bir filmin vizyona girmesine az bir vakit kala, ondan önceki erotik dozu yüksek olan filmler hakkında bilgi veren bir galeri hazırlanmış. El insaf demekten kendimizi alıkoyamıyoruz arkadaşlar.

Grinin Elli Tonu’ndan önce onlar vardı!

8. Antalya'da korkutan deprem!

8. Antalya'da korkutan deprem!

Malumunuz deprem kuşağında olan bir ülkeyiz. Altımızdaki fay hatları, levhaların tektonik hareketleri falan derken, yürek tıpırtısı, diken üstü diye tabir edebileceğimiz bir durumda günlük yaşamını sürdüren bir millete, siz 'flaş flaş antalyada korkutan deprem' başlığı olan bir haber sunarsanız, onlar da tıklarlar. Peki tıklayınca ne çıkar?

Antalyanın ibradi ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.5 büyüklüğünde bir deprem olmuş. Hocam zaten her dakika ortalama bu ölçekte depremlerin olduğu bir kuşaktayız. Ne korkutan depremi?

Antalya’da deprem!

9. Koskoca nazi imparatorluğunun çöküşündeki şok detay! O hatayı yapmasaydı eğer...

9. Koskoca nazi imparatorluğunun çöküşündeki şok detay! O hatayı yapmasaydı eğer...

Başlığı gördünüz. Koskoca nazi imparatorluğunun yıkılışında şok bir detay olduğunu ve şok olduğu kadar, o hataya düşülmese, imparatorluğun yıkılmasına engel bile olunabileceğini iddia ediyor. Fakat haberin içeriği;

Sayfayı bir tıkladınız ki, nazilerin nasıl oluştuğunu, partinin içeriğini vs. vs. anlatan uzuuuun uzun galeriler, resimler, küçük bıyıklı amcalar falan. Peki o küçük detay nerede? Eeee adamlar boşuna detay demiyor. Arayıp bulacaksın kardeşim.

Nazilerin Yükselişi ve Çöküşü

10. AMK spor gazetesi!

10. AMK spor gazetesi!

Evet bu da bonus galeri içeriğimiz. Burada bir haber içeriğini eleştirmiyoruz. 'Ahaha, başka bulamadınız tabi ondan bunu koydunuz' dediğinizi duyar gibiyim. Fakat durum öyle değil. Cidden yukarıdakiler gibi tonla başlık ve içerik var. 

Benim burada dikkat çekmek istediğim bu gazetenin adı. Biliyorsunuz sosyal medyada bolca kullanılan bir küfür kısaltmasıyla çok benzer harflerden oluşuyor. Ama sadece benzerler. Ortaklıkları yok. Açık, Mert, Korkusuz gazete.

Bunu küçük bir sosyolojik araştırma olarak düşünün. Siz de bu 'AMK spor gazetesi' başlığını okuyunca benim düşündüklerimi mi düşünüyorsunuz? 

YORUMA GELİN :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
23
9
2
0
0
0