Görüş Bildir
Haberler
Söz Konusu Kaliteli Reklamcılıksa, İçerik > Pazarlama

Söz Konusu Kaliteli Reklamcılıksa, İçerik > Pazarlama

Umut Ergen
06.05.2014 - 18:33 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 11:28

Söz Konusu Kaliteli Reklamcılıksa, İçerik > Pazarlama

İçerik kraldır, evet! Bir markanın hedef kitlede yarattığı algıyı kontrol etmekte ve kampanya yönetimi konularında en belirleyici öge içeriktir. Büyük şirketlerin itibar ve pazarlama yönetiminde başarılı olabilmek için, içerik konusunda profesyonel destek aldığı bir gerçek. Bu anlamda içerik üreten şirketlerse etkili ve fark yaratan çözümler sunabilmek adına kendilerini sürekli yenilemek durumunda. Peki başarıya ulaşan bir içerik nasıl üretilir? İşte sorgulanması gereken asıl nokta budur. 

Yaratıcı İçerik Başarıya Giden Yolun Başlangıcıdır!

1) Sorulması gereken ilk soru, “ tam olarak ben ne biliyorum?” İnsanların ilgisini çekebilecek bir konunun ilk önce sizin ilginizi çekmesi gerekiyor. Bilgi alanlarınızın listesini çıkardığınızda, hangi konuda uzman olduğunuz ve kaliteli içerik üretebileceğiniz zaten netleşiyor.

2) İyi kaynaklar bulmak! Web siteleri, bloglar, kitap ve diğer kaynaklar bir konuda hazırlık yaparken elinizin altında bulunmak zorunda. Kaynaklarınız zenginleştikçe çalışmalarınızın ne kadar hızlı ve kolay hale geldiğini görebiliyorsunuz.

3) Okumak, üstelik her gün. Bir çalışmaya başladığınızda, o alandaki diğer kaynakların nasıl yazıldığından habersiz olmanız mümkün değil. Sadece yeterli ve donanımlı malzemeleri değil, başarısız yayınları da taramak gerekiyor. Daha kalitelisini üretebilmek için, “bunu bu kadar kötü yapan ne?” sorusunu sormak da işin bir parçası.

4) Saklamak! Bir konu üzerinde çalışırken, elinizdeki veriler açısından eksik noktaları daha iyi görürsünüz. Bunları not alıp saklarsanız, gelecek sefer elinizde bir başvuru kaynağı olur. İçerik üretmek için işe yarar fikirlere ihtiyacınız var ve bir konuda yazarken en çok işinize yarayacak şey kendi fikirleriniz.

5) Editoryal paylaşım! Belirli bir alanda uzmanlaşmış bir ekibin üyeleri, birbirinden bağımsız bir etkinlik içine giremezler. Son dönemde okuduklarını paylaşıp, birbirlerinin fikirlerine başvurmaları gerekir. İçerik toplantılarının amacı da haftalık periyotlarla bu fikirleri taze tutmaktır.

6) Son teslim tarihinden taviz olmaz! Son teslim tarihleri odak ve motivasyon sağlar. Editoryal bir takvimle, son teslim tarihleri belirlendiğinde kimse zincir içinde sorun yaratan halka olmak istemez. İşin zorluğu ve yoğunluğuna göre belirlenen bir zaman aralığı editörü diri tutar.

7)Asıl iş, yazmak! İşin doğal yapısı gereği yazı yazmak asıl yükümlülük. Bu konuda herkesin kendine ait, farklı bir tarzı var. Yazmayı basit bir ifade aracı olarak görmek gerekiyor. Kendinizin dahi anlamadığı kalıplar veya sözcükler kullanmaya çalışmak sizi anlaşılır kılmıyor. Bu yüzden ifadelerimizi 

8)Düzenlenmemiş bir yazı, bitmemiştir. Bir yazı, kullanılacak mecranın diline uygun olarak kaleme alınmalıdır. Bu nedenle yazıların övgüye değil, düzenlemeye ihtiyacı olur. Yazarların, egolarından çok, okuyucunun ilgisine odaklanması gerekir.

Kaynak: http://spoonagency.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın