Görüş Bildir
Haberler
Vatandaşı Soydular mı?

Vatandaşı Soydular mı?

yelda kahveci
07.01.2014 - 17:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

'TEDAŞ, Vatandaştan 2 Milyar Lira Fazla Tahsilat Yaptı' İddiası TBMM'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TEDAŞ’ın elektrik fiyatındaki yüzde 8′lik indirimin maliyet bazlı fiyatlandırma çerçevesinde çıplak elektrik bedeline de indirim olarak yansıması gerekirken, bunun yansıtılmayarak vatandaşlardan fazladan yıllık 2 milyar TL tahsilat yapıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu’nun iddiayla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a verdiği soru önergesi şöyle:

1 Ocak 2014′ten itibaren geçerli TEDAŞ’ın elektrik fiyatındaki yüzde 8′lik indirimin maliyet bazlı fiyatlandırma çerçevesinde çıplak elektrik bedeline de indirim olarak yansıması gerekirken, bunun yansıtılmayarak vatandaşlardan fazladan yıllık 2 milyar TL tahsilat yapıldığı iddiası doğru mudur?

Meskenler için faturalarda birim tüketim başına alınan kayıp ve kaçak bedelinin yüzde 23 azaltılarak, 4.4 kuruştan 3.4 kuruşa indirilmesine rağmen indirim oranının faturalara yansıtılmadığı iddiası doğru mudur?

Meskenler için faturalarda birim tüketim başına alınan kayıp ve kaçak bedelindeki yüzde 23 indirim bedeli faturalara yansıtılmazken tam tersine çıplak elektrik bedeli, iletim, dağıtım ve perakende satış hizmet bedellerinin arttırılarak sanki elektriğe zam yapılmamış gibi algılanmasına yol açıldığı iddiası doğru mudur?

Her okuma başına abonelerden alınan sayaç okuma bedelinin yüzde 21 arttırıldığı doğru mudur?

Sayaç okuma bedelinde yapılan artışla yaklaşık 30 milyon abone üzerinden perakende satış şirketlerinin tahsil edecekleri gelirlerin vatandaşlardan gizli tutulan zamla yıllık en az 34 milyon TL. artırıldığı iddiası doğru mudur?

TEDAŞ’tan elektik dağıtımı yapan şirketlerin uymak zorunda oldukları hedef gereği 2014 yılında yurttaşlardan tahsil edilecek kayıp/kaçak bedelleri indirilirken; bu indirimin dağıtım şirketlerince faturalara yansıtılmadığı ve dağıtım şirketlerinin haksız gelir elde ettikleri iddiası doğru mudur?

2013 ve 2014 yılında TEDAŞ Elektrik Dağıtımcısı ve Perakende Elektrik Satıcısı firmalar vatandaşlardan fazla fatura tutarları tahsil etmişler midir?

Eğer edilmişse, fazladan haksız tahsil edilen fatura tutarlarının vatandaşlara geri ödenmesi sağlanacak mıdır?

Gizli zamlar uygulayarak fazladan gelir elde eden firmalar hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/01/soyulduk-mu-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0