Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyayı Aktif Kullananlara: Facebook'ta Hareketli Profil Fotoğrafı Devri Başlıyor!

Sosyal Medyayı Aktif Kullananlara: Facebook'ta Hareketli Profil Fotoğrafı Devri Başlıyor!

Son günlerde iki kere çökerek gündeme gelen Facebook, bugün büyük bir sürpriz yaparak kullanıcı profilleriyle ilgili teknik bir yeniliği duyurdu.

Sosyal medyada olumsuz bir hava yaratmasına rağmen Facebook, sosyal medya platformları arasındaki liderliğini sürdürmek için adımlar atmaktan da geri kalmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurulduğu günden bu yana birçok yenilikle kullanıcılarını etkilemeyi ve en tepede kalmayı amaçlayan Facebook'un bu sefer getirmeyi planladığı yenilik, oldukça ses getirecek gibi duruyor.

İnsanların kendilerini sosyal medyada daha iyi tanıtmalarını ve arkadaşları ile daha iyi etkileşimde olmalarını isteyen Facebook, kendi ifadesiyle kullanıcı profillerini ‘canlandırıyor’.

Henüz test aşamasında olan bu yeniliğe göre kullanıcılar, ilerleyen zamanlarda mobil profil fotoğrafı olarak 7 saniyelik videolar ekleyebilecek.

Bu videolar tıpkı Vine'da olduğu gibi 'loop' özelliğine sahip olacak. Yani belli bir sürede tekrarlayıp duracak.

Facebook sadece profil fotoğraflarına video desteği yeniliği ile de yetinmemiş.

Bu yeniliğin yanında ''geçici profil fotoğrafı'' özelliği ile de kullanıcılarını memnun etmeyi planlıyor. Peki, nedir bu ''geçici profil fotoğrafı''?

Bu özellik sayesinde artık kullanıcılar, kullanıcı profilleri için belli bir süreliğine –doğum günü, tatil, yıl dönümleri- bir fotoğraf atayabilecek.

Örneğin kullanıcı tatile çıkmadan önce bir fotoğrafını seçerek, profil fotoğrafı olarak ayarlamayı seçtiğinde, tatilde bulunacağı süre boyunca seçtiği fotoğraf, profilinde kalacak. Süre dolduğunda ise eski profil fotoğrafı otomatik olarak yerini alacak. 

Ya da evlilik yıl dönümünüzde, bir günlüğüne profil fotoğrafınız bir gökkuşağı olabilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0