Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Linç Edilmişti: İstifa Eden İlahiyatçı Mustafa Öztürk'e Avrupa'dan Akademik Davet

Sosyal Medyada Linç Edilmişti: İstifa Eden İlahiyatçı Mustafa Öztürk'e Avrupa'dan Akademik Davet

Batuhan
11.01.2021 - 14:16

Marmara Üniversitesi'nden istifa eden Prof. Dr. Mustafa Öztürk, akademik çalışmalarını bir süreliğine yurtdışında sürdürme kararı aldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Kur'an ayetlerinin mahiyetine ilişkin görüşleri nedeniyle hakkında başlatılan sosyal medya lincinin ardından Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden istifa eden Prof. Dr. Mustafa Öztürk, akademik hayatını Avrupa'da sürdürecek.

Üniversiteden davet aldı

Üniversiteden davet aldı

Bir Batı ülkesindeki üniversiteden davet aldığını belirten Öztürk, doktora grubunun çalışmalarını koordine edeceğini söyledi.

Kişisel YouTube kanalında Türkiye'deki akademi hayatıyla ilgili yorumlarını da yayınlayan Öztürk, akademisyen ve üniversite sayısının katlandığını ama dünyanın ilk 500 üniversitesi listesindeki Türkiye merkezli üniversite sayısının azaldığını belirtti.

"Doktorada dil şartı neden değişti?"

"Doktorada dil şartı neden değişti?"

Üniversitede en kritik aşamanın doktora olduğunu ifade eden Öztürk, geçmişte doktora şartları için öngörülen yabancı dilin görece zor sınavlar olan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve sonrasında Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) ölçüldüğünü ama sonrasında bu durumun değiştiğini anlattı.

'Aşağıdan gelen yüksek lisansını yapmış kadroların yetersizlikleri o kadar arttı ki dil barajını geçemeyenlerin yığılmasını çözmek zorundalardı' diyen Öztürk, 'YÖKDİL diye tabiri caizse 'uyduruk' diyebileceğimiz bir sınav konuldu. Yoldan geçen herkes yabancı dil sınavını vermiş oldu, doktoranın önü açıldı. Doktora bittikten sonra buyurun kürsüde hoca…' dedi.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
22
13
11
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

türkiyede iş yapanı si*erler hocam. bi kaç yıl sonra bunların devri bittiğinde krallar gibi karşılanacaksın sabret.

Sabahci

Günün en kısa fikrasi...

mertens

Yine saygıdeğer bir kişiliği Avrupa'ya kaptırdık

Ayu Beybi

Evet haklı tespitler yapmış ama en sondaki söylediği tamamen boş ve yalan. Ben akademinin içinden bir insanim alttan gelenlere hiç bok atmaya gerek yok. O sö... Devamını Gör