Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

Arlice Brown
30.08.2016 - 00:43

Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

SOSYAL MEDYA

Sosyal medya üzerinden pazarlama yapanlar için 2015 oldukça heyecanlı geçti. Yeni sosyal platformlar, yeni yazılımlar ve tüketici tercihlerindeki değişiklikler birçok fırsatı beraberinde getirdi. 2016 yılında sosyal medya pazarlamacılarının dikkat etmesi gereken 5 ana başlığı sizler için inceledik.

Sosyal medyanın en önemli yararı hiç şüphesiz gerçek zamanlı etkileşimlerdir. Kullanıcılarınıza ve dolayısıyla müşterilerinize ne kadar hızlı dönüşte bulunursanız o kadar büyük kâr elde edersiniz. Yapılan istatistikler ortaya şunu koyuyor: kullanıcıların yaklaşık%70’i markalardan tam zamanlı bir cevap /karşılık bekliyor.

2015 yılında hayatımıza giren en önemli yenilikler Periscope ve Meerkat gibi canlı yayın video uygulamaları oldu. Canlı yayın videolar, sosyal medya camiasında yeni bir soluk oldu. Facebook da bu fırtınaya kendini kaptırarak canlı yayın özelliğini devreye soktu, ancak şu anda geliştirilme süreci devam ediyor. Siz de canlı yayın mecralarına verdiğiniz önemi arttırarak pazarlama stratejilerinizi kendiniz yönlendirebilirsiniz.

Sosyal medya pazarlamasıyla ilgilenen birinin aklında bulundurması gereken en önemli şey, müşteriyle olabildiğince hızlı bir şekilde etkileşimde bulunabilmektir. Yakın geçmişte, sosyal medyanın pazarlama alanında ne kadar etkin bir rol oynadığını kendi gözlerimizle gördük. Sosyal ticaret alanın yapılan yenilikleri şöyle sıralayabiliriz: Facebook 360 Derece Reklam modeli meraklılarına tanıtıldı. Facebook’un bu adımına karşı Youtube, daha etkili görseller 360 Derece Reklam özelliğini geliştirdi. Piyasada ben de varım diyen Instagram, eylem odaklı olarak geliştirilen reklam formatını hayata geçirdi. Henüz rakipleriyle yarışma konusunda biraz geride kalan Pinterest, şimdilik sınırlı sayıda olan yepyeni satılabilir pinlerini bizlerle buluşturdu. Twitter ise piyasayı derinden sarsmaya hazırlanarak satın alma tuşunu şimdilik test etmeye devam etmekte.

Her ne kadar yenilikler ve değişimler olsa da içerik bizler için hala baş tacı. 2015 verilerine göre Google arama sonuçlarından gelen trafiğin %33’ü ilk sıradaki sonuca gidiyor. Kısacası içeriğe önem vermeye devam edin.

Yeni dünyaya ayak uydurmak istiyorsanız, mutlaka mobil ortamda yerinizi almalısınız. Şunu unutmayın, mobil cihazlar, sosyal medya kullanıcıları arasında önceliktir, artık kimse sosyal medya için bilgisayara girmiyor desek haksız sayılmayız. Öte yandan internet kullanıcılarının yaklaşık olarak %80’inin akıllı telefonu bulunmakta.

Kaynak: http://www.seovyo.com/tr/sosyal-medya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın