Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Gündemi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Yenikapı'da 'İsraf' Sergisi

etiket Sosyal Medya Gündemi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Yenikapı'da 'İsraf' Sergisi

Batuhan
05.09.2019 - 10:37

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesi yaptığı pek çok açıklamada 'israf' vurgusu yapmış ve ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplayıp kamuoyuna göstereceğini açıklamıştı. 

Dün gece Yenikapı'ya getirilen yüzlerce araç sosyal medyanın gündeminde. İBB'den henüz bir açıklama yapılmadı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'Bu sadece ufacık bir başlangıç' mesajıyla görüntüleri paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüntüler ilk önce sosyal medyaya yansıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu "Bu sadece ufacık bir başlangıç" dedi ve ekledi: "Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor."

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir de konuya ilişkin paylaşımında "Yenikapı’da sergilenen araç israfının bir kısmı" dedi.

Medyascope muhabiri Fırat Fıstık söz konusu araçların dün akşam Yenikapı’ya getirilmeye başlandığını, bugün saat 08.45 itibariyle ise 350’nin üzerinde aracın Yenikapı’ya getirildiğini aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak'tan Burak Doğan ise "Bugün gündüz iştiraklerde 'çalışan' araçları şov için çağırttılar" mesajıyla görüntüleri paylaştı.

Yol TV muhabiri, alana lüks makam araçlarının da getirilmeye başlandığını aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İmamoğlu İBB'deki israfa ilişkin verileri kamuoyu ile paylaşmış "İsrafı yok etmeliyiz. En kötüsü kamu israfı" demişti.

İmamoğlu, 23 Haziran'dan önce ''Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz?'' sorusuna da şu yanıtı vermişti:

'Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım.'

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
907
252
59
46
20
19
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serhat akşahin

Ulan yazdım yazdım sildim o kadar çok şey yazılır ki ne siz okursunuz ne de ben rahatlarım. Kısacası Hakkımı yiyen zikimi yesin.

Eren Koç

Ekrem Başkan yargı dağıtıyor ... Allah diye diye memleketin anasını ağlatmışlar...

aslnygtcm

Bunlara harcanan paralarla 100lerce hatta 200lerce camii, mescit yapılırdı. Halkımızı bunlardan mahrum eden Akepe'ye yazıklar olsun.

Furkan Aydeyer

güzel taktik fkxjxkdkd