Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya’da Premium Hesaplar: Reklam’a Son

Sosyal Medya’da Premium Hesaplar: Reklam’a Son

Burak Aktaş
10.02.2020 - 16:22

Sosyal Medya’da Premium Hesaplar: Reklam’a Son

Sosyal Medya, günümüz insanlarının vazgeçilmez yaşantısı haline gelmiş durumda ve bağımlılığa doğru ilerlemekte, peki günde kaç kez sosyal medyaya giriş yapıyorsunuz desek, cevabınız ne olurdu? 

Bu konuda ülkemizde yapılan bazı araştırmalara göre, her 10 kişiden 8’inin günde ortalama 4 saati sosyal medyada geçtiğini biliyor muydunuz?

Bu rakamlar oldukça ürkütücü, eğer sosyal medyayı planlı şekilde kullanmamaya devam edersek, netice bağımlılığa ve sonunda bazı psikolojik rahatsızlıklara doğru sebebiyet verebilir. 

Türkiye’de her 10 kişiden 8’inin bir sosyal medya hesabı bulunuyor.

Ülkemizde yaklaşık olarak nüfusun yarısı internet kullanıcısıdır buna göre, 40 Milyon kişi şu anda internete erişebiliyor ve sosyal medya mecralarında bir veya birden fazla hesap bulundurabiliyor. Peki mecralardan herhangi biri, bir gün çıkıp dese ki, “reklamsız sosyal medya hesabıyla dilediğiniz gibi sosyal medya hesabınızı kullanın.” Sizin bununla ilgili düşünceniz ne olurdu?

Dünya’nın önde gelen popülerleşmiş sosyal medya platformlarının önümüzdeki yıllarda bu konuyla ilgili bazı yöntemler geliştirerek, çalışmalarına hız vereceğini ve kısa sürede bunu tanıtacağını söylemek mümkün olabilir.

Neden dizi/film/müzik gibi platformlarda, premium hesapları sunarken, sosyal medya platformları bu özelliği sunamasın? 

Ülkemizde son dönemlerde öne dizi/film ve müzik platformları rövanşta, buna göre premium hesaplarının popülerleşmesi ve sosyal medya mecralarına sıçramasının an meselesi olduğunu ve ayrıca bu mecralarında yeni kazanç yöntemi aradıkları da bilinmektedir. 

Türkiye’de kullanıcıların %91’inin Facebook, %72’sinin Instagram ve %44’ünün ise YouTube üyeliği bulunuyor.

Sosyal medya hesabı olanların %88’i bu alanı fotoğraf paylaşmak, %79’u takip ettiği kişilerin paylaşımlarına bakmak, %69’u video paylaşmak, %66’sı bilgi almak, %45’i ise video, dizi, film izlemek için kullanıyor.

Kaynak: https://www.brkakts.com/blog/sosyal-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın