Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Ağların Kullanılmasının En Önemli 10 Sebebi [infografik]

Sosyal Ağların Kullanılmasının En Önemli 10 Sebebi [infografik]

Nurten Akkus
14.05.2015 - 13:40 Son Güncelleme: 14.05.2015 - 15:15

Hemen hemen yapılan bütün anketlerde insanlara sosyal ağlarda vakit geçirmelerinin gerekçesi sorulduğunda alınan ilk cevap aile eve arkadaş çevresi ile iletişime geçmek ilk sebep olmuştur. GlobalWebIndex tarafından yapılan son çalışma, bu sebebin hayli ağır bastığını kanıtlar nitelikte.

Katılımcıların yüzde 55’i sosyal ağları aile ve arkadaş çevresi ile iletişim halinde olmak için kullandığını belirtirken, geriye kalan yüzde 42’lik kesim ise haberleri, güncel olayları takip etmek ve boş zamanını harcamak için kullandığını belirtiyor.

Ayrıca çalışma sonucunda elde edilen bilgiler sosyal ağları kullanmanın ortak gerekçelerinin tek bir karakteristik özelliği olduğunu da göstermektedir. Sosyal ağlarda vakit geçiren insanların çoğu oralarda içerik üretmek ve katkı sağlamaktan çok var olan içerikten faydalanmak için bulunuyor.

İnternet kullanıcılarının yüzde 27’si internette günlük hayatlarındaki detayları paylaşmak için kullandığını belirtiyor. Bunun yanında kullanıcıların büyük bir kısmı ise günlük yaşantılarından detaylar vermek yerine var olan içerikleri paylaşmak için sosyal ağları kullanmaktadır. En çok dikkat çeken veri yüzde 32 oranı ile yeni insanlarla tanışmak için sosyal ağları kullandığını söyleyen kişiler.

GlobalWebİndex’in sosyal ağlarda bulunmanızın en önemli sebebi nedir diye sorduğunda aldığı en popüler 10 cevap infografikte yer alıyor, mutlaka inceleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyalmedya.co

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0