Görüş Bildir
Haberler
Sorun Dekolte Değil Paraymış!

Sorun Dekolte Değil Paraymış!

Onedio Medya
24.01.2014 - 01:56 Son Güncelleme: 24.01.2014 - 02:19

Sorun Dekolte Değil Paraymış!

Kış Olimpiyatları’ndaki Kadınlar Buz Pateni yarışlarının sporcuların açık kıyafetleri nedeniyle TRT tarafından yayınlanmayacağı iddiası tartışma yarattı. TRT, meselenin dekolte değil, para olduğunu söyledi

ANKARA Milliyet

Rusya’da düzenlenecek Kış Olimpiyatları’ndaki Kadınlar Buz Pateni yarışlarının, sporcuların açık kıyafetleri nedeniyle TRT tarafından yayınlanmayacağı iddiası tartışma yarattı. İddiayı yanıtlayan TRT, “TRT’nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz” açıklaması yaptı.

TRT’den yapılan açıklamada, basında ve sosyal medyada, TRT’nin 7 Şubat’ta Rusya’nın Soçi kentinde başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları’ndaki buz pateni yarışmalarını yayınlamayacağına dair iddiaların yer aldığı anımsatıldı. TRT’nin, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nı yayınlayacağı vurgulanan açıklamada, bu yayının plan taslağının, bir ay önceden yapıldığı ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonasının da yer aldığı ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“12-15 Aralık 2013’te, Danimarka’nın Herning kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası’nı canlı olarak ekranlara getirdik. 2012 Londra Olimpiyatları’nda kadın spor branşlarının tamamı yayınlanmıştır. İstanbul’da yapılan ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin katıldığı WTA Tenis Şampiyonası 22-27 Ekim 2013’te yine TRT’de yayınlandı. Ayrıca 2010’da Bayanlar Dünya Futbol Kupası maçları yine bu ekrandan izleyiciyle buluştu. Söz konusu organizasyon yine önümüzdeki dönemde yine TRT’de yayınlanacak. TRT’nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz.”

Pazarlık yapıldı

Öte yandan, TRT’nin kış olimpiyatlarının yayını için yayıncı kuruluşla pazarlık yaptığı ve fiyatı bir miktar indirdiği öğrenildi. Yetkililer, yüksek fiyat isteyen yayıncı kuruluşlar ile zaman zaman anlaşmazlık yaşandığını, özellikle 2010 Kış Olimpiyatları’nın alınmasında sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/sorun-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0