Görüş Bildir
Haberler
Şort Giyen Kadına Otobüste Tekme Atan Saldırgan Tutuklandı

Şort Giyen Kadına Otobüste Tekme Atan Saldırgan Tutuklandı

ATKN
17.09.2016 - 22:13 Son Güncelleme: 19.09.2016 - 22:36

İstanbul'da bir belediye otobüsünde şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan ve adliyedeki ifadesinin ardından serbest bırakılan saldırgan hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkarıldı. Yeniden gözaltına alınan zanlı, gönderildiği mahkemece tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye 'şort giydiği gerekçesiyle' tekme atan ve adliyedeki ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılan saldırgan hakkında, nöbetçi savcılık talimatı ile 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkartıldı.

Yeniden gözaltına alınan zanlı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, İstanbul Maslak'ta çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğramıştı. Terzi'nin aktardığına göre 'Şort giydiğin için yaşamaya hakkın yok' diyen Abdullah Çakıroğlu, kendisine tekme atmıştı.

Ayşegül Terzi, yaşadıklarını böyle anlatmıştı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis ekipleri, şüpheliyi cumartesi akşam Üsküdar'da yakalayarak gözaltına almıştı

Polis ekipleri, şüpheliyi cumartesi akşam Üsküdar'da yakalayarak gözaltına almıştı

Şizofren hastası olduğu ileri sürülen saldırgan, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alınmıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre şüphelinin ağabeyi, emniyet yetkililerine 'Kardeşim şizofren, doktorlar tedavi olması gerektiğini söyledi, ancak o kabul etmedi' demişti.

Anadolu Ajansı, saldırganın Üsküdar'da güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve hemşire Terzi'ye tekme attığını kabul ettiğini paylaşmıştı.

Olaya karşı sessiz kalmayan çok sayıda kişi, sosyal medyada  #AyşegülTerzininSesiOlalım etiketiyle Ayşegül Terzi'ye destek tweet'leri atmıştı.

Serbest bırakılmıştı

Serbest bırakılmıştı

Saldırgan, emniyetteki sorgusundan sonra Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmiş ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Olaya ilişkin nöbetçi savcılıkta ifade veren Abdullah Ç.'nin, 'Ben vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediğim insanları döverim. Devlet bunlara ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı' dediği öğrenilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile Bakanı Ayşegül Terzi'yi aradı

Aile Bakanı Ayşegül Terzi'yi aradı

Diğer yandan Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi'yi telefonla arayarak, 'Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız' dedi.

Ayşegül Terzi'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya'nın telefon görüşmesinde, kadına şiddetin ne sebeple olursa olsun kabul edilemez olduğunu ve bakanlık olarak olayın takipçisi olacaklarını vurguladığı öğrenildi.

Aile Bakanı Kaya'nın ayrıca İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne, Ayşegül Terzi'ye her türlü desteğin sağlanması konusunda talimat verdiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4472
1460
699
276
95
93
72
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?