Görüş Bildir
Haberler
Sony Xperia L Model Cep Telefonu Patladı!

Sony Xperia L Model Cep Telefonu Patladı!

Muzaffer Sevili
23.05.2015 - 20:29 Son Güncelleme: 23.05.2015 - 21:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de yaşayan bir kullanıcının Sony Xperia L model akıllı telefonu, şarjdan çekildikten sonra kendi kendine yandı.

Günlük kullanımda yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızın başına kimi zaman kullanıcı hatasından, kimi zaman da üretim hatasından dolayı kötü şeyler gelebiliyor. Geçtiğimiz günlerde biri kendiliğinden, biri şarjdayken patlayan 2 iPhone ve bataryası yine kendiliğinden patlayan Samsung Galaxy S3 ün ardından şimdi de bir Sony Xperia L model akıllı telefon için için yandı.

Yaklaşık 2 hafta önce yaşanan olayda Yusuf Kantaş adlı kullanıcı gece saatlerinde telefonunda Clash of Clans oyunu oynamakta ve müzik dinlemekteyken telefonun gereğinden fazla ısındığını farketmiş. Tüm arka planda çalışan uygulamaları da kapatan Kantaş, telefonda soğuma belirtisi görmeyince cihazı şarjdan da çektikten bir süre sonra yerin soğukluğunu da kullanmak için Xperia L'yi yere koyup uyumak için yatağına uzandı.

Telefonunu koyduktan hemen sonra yatağına uzanan kullanıcının aradan 1dk dahi geçmeden bir yerden gelen yanık kokusunu fark eden Kantaş, yerde soğuk zeminde duran Xperia L'den geldiğini ve yandığını görmüş, hemen telefonunu battaniyeye sararak ilk iş olarak bataryasını çıkartarak telefonu güvenli bir bölgeye almış.

Olayı yaralanmadan atlatan kullanıcı ertesi gün telefonu incelediğinde Xperia L'nin hala çalıştıığını, fakat arka kamerasının eridiğinikamera flaşının kaynadığını  (abartı yok, bildiğin flaş tarafı o sıcaktan ve ateşten kaynamış!) ve dokunmatik panelin kasadan ayrıldığını fark etti. Kısa bir süre önce servisin arızalı telefonunu değiştirdiğini belirten Yusuf Kantaş, bu sefer servisin telefon hakkında 'Kullanıcı hatası' kararı verdiğini belirtti. (Bu arada dikkat çekilmesi gereken detay telefon servisten yeni bir cihaz olarak değişmiş. Arızalı olan onarılmamış, yeni gelmiş. İnsan düşünüyor 'Yeni bir cihaz mıydı gerçekten?')

Şimdi daha telefonu görür görmez 'Kullanıcı hatası bu' diye ezbere konuşan teknik servis görevlilerine 'Tüketici Hakları'ndan bahseden Yusuf, telefonu inceletebilmiş, fakat çıkan sonuç 'Telefon içten yanmamış, dıştan yanmış. Hatta ateşe atılmış!' olarak belirtilmiş. (Oldu canım, mangal yaptı adam onunla)

Ne yetkili Teleservice'ten ne de Sony Mobile Türkiye'den bir destek alabilen Kantaş, yanık telefonunun sorumlusununun Sony olduğuna inandığı için her yolu deneyecek. 

Sıcak yaz aylarının da gelmesiyle peşi sıra başlayan telefon yanma ve patlama olaylarının artması tabi ki bizleri de tedirgin ediyor. Böyle durumlara karşı telefonumuzu yatmadan önce şarjdan çıkarmamız, işlemciyi gereksiz ısıtacak uygulamaların kapatılması ve cihazı mümkün olduğunca vücudumuzdan uzakta tutmamız gerekiyor.

Ama işin kötü tarafı bu haberimizde yaşanan olay gibi, firmaların destek ve yardım sağlamaları için bu elimizdeki elektronik cihazlardan yara almamız gerekiyor ki dikkat etsinler. Çünkü bir yaralanma varsa sizin hakkınızı arayıp mahkemeye gitmeniz durumunda bir telefon ve hastane masrafları ile kurtulamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Arkadaşlar, siz siz olun bu tarz elektronik cihazlarda yaşayacağınız sorunlarda hakkınızı arayın. Yoksa 'Kullanıcı hatası' diye kalır bir kenarda. Neyse..

Kaynak: http://www.webtekno.com/donanim/turki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın