Görüş Bildir
Haberler
Sony Playstation'a Siber Saldırı: 'Sunuculara IŞİD Bayrağı Diktik'

Sony Playstation'a Siber Saldırı: 'Sunuculara IŞİD Bayrağı Diktik'

Batuhan
25.08.2014 - 15:02 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 15:25

PlayStation oyun konsolu üreticisi Sony'nin sunucularına düzenlenen siber saldırılar sonucu PlayStation'ın internet üzerinden verdiği hizmetler tamamen çökertildi.

Sony yetkilileri saldırıları düzenleyenlerin @LizardSquad adlı Twitter hesabını kullandığını belirtti.

@LizardSquad hesabından paylaşılan mesajlarda ise, 'Bugün Sony'nin sunucularına IŞİD bayrağını diktik' ifadesi yer aldı.

Sony sözcüsü Tokyo'da yaptığı açıklamada bir de bombalı saldırı tehdidi aldıklarını açıkladı.

USA Today gazetesinin aktardığına göre, Lizard Squad adlı grup Twitter hesaplarından, Sony Online Entertainment'ın Başkanı John Smedley'in içinde bulunduğu American Airlines havayoluna ait bir uçakta 'patlayıcı bulunduğuna' dair bir mesaj paylaştı. Bunun üzerine uçağın rotasının değiştirildiği bildirildi.

Smedley ise ayrı bir açıklama yaparak 'Evet uçağım rotasını değiştirmek zorunda kaldı. Daha fazla bilgi paylaşamıyorum. Sorumlular adalet önünde cevap vermek zorunda kalacak' dedi.

John Smedley'nin de içinde olduğu American Airlines'a ait yolcu uçağı Dallas'tan San Diego'ya uçarken Phoenix eyaletine yönlendirildi.

Sony'e düzenlenen siber saldırıda bilgisayar korsanlarının yapay kullanıcı trafiği yaratarak sistemi aşırı yüklediği ve işleyemez hale getirdiği belirtildi.

Sony ise sistemleri tekrar çalışır hale getirmek için çalıştıklarını ve en kısa sürede normale dönüleceğini söyledi.

Siber saldırı ve bomba tehdidi konusunda FBI'ın da devreye girdiği ve inceleme başlattığı belirtiliyor.

Yaklaşık 150 milyon hesabın kayıtlı olduğu Sony'nin PlayStation sistemlerine daha önce de siber saldırılar düzenlenmiş ve 2011'de birçok kullanıcının kişisel bilgisi çalınma riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0